Мешканки Славського підкорили найвищу гору Туреччини

213278756_3697183453720335_5660371426480884583_n
Фото з фб.

Три мешканки Славської громади підкорили найвищу вершину Туреччини гору Арарат.

Про це повідомляє Славська селищна рада.

Лідія Левкович, Ірина Попович та Коваль Людмила піднялися на гору Арарат висотою 5137 м над рівнем моря.

Дівчата розповідають, що це було нелегко, висота давалась взнаки – боліла голова, тахікардія, запаморочення та ін. Та жодна з них навіть не думала про те, щоб зупинитися.

«Знаєте, коли ми приїхали до підніжжя гори, і побачили вершину, я вже тоді зрозуміла - я буду там. Гора пускала нас, хто ходить в гори, той зрозуміє про що я. Останній підйом на гору ми розпочали о першій годині ночі, а о 6:20 – вже стояли на вершині. І це таке відчуття ейфорії, у голові тільки одна думка «я це зробила», — поділилася враженнями Лідія.

Похід тривав 5 днів, спочатку туристи піднялися на висоту 3200 м, розмістили табір, акліматизувались, далі – 4000 м, а потім вже на вершину.

«Якщо у вас є можливість, навіть не думайте, йдіть в гори, — каже Людмила Коваль. А Ірина Попович додає: «Гори – це місце сили, повірте після такого походу, ви по-іншому подивитесь на проблеми! Ви зрозумієте, що їх насправді немає»

«У нас була надзвичайно крута команда. Наш гід Орест Кінаш – неймовірна людина, Володимир Павлишин – це він нас згуртував, і знаєте, йому не можливо відмовити. Напевно, тому ніхто з нас навіть не вагався йти чи не йти. У наші команді ще була одна людина-легенда – це Володимир Лютов. Лише уявіть йому 71, і це вже 5 вершина такої висоти, яку він підкорив», — розповідає Лідія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: