У Львові вперше виконали гінекологічну операцію за допомогою робота Da Vinci

212979357_2314961861972606_8355181553208390212_n
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

19-річну дівчину з непліддям прооперували за допомогою роботизованої системи Da Vinci у Львові. Це перша така операція у Західній Україні.

Про це розповіли в пресслужбі Клінічної лікарні швидкої допомоги.

Пацієнтка, зазначають у повідомленні медзакладу, впродовж двох років мала постійні тазові болі та порушення менструального циклу. У 19-річної дівчини також діагностували безпліддя.

«Після ретельного обстеження наші спеціалісти виявили дермоїдну кисту правого яйника. Це пухлинне, хоч і доброякісне, утворення, найчастіше підлягає лише хірургічному лікуванню. Зазвичай, така киста утворюється ще з народження», - йдеться в повідомленні.

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Зважаючи на вік та захворювання пацієнтки медики вирішили прооперувати дівчину з допомогою роботичної системи Da Vinci. Завдяки мікроінструментам та  3D зображення високої чіткості, спеціалісти ювелірно видалити кисту за допомогою лише декількох маленьких проколів.

Дівчина вже через два дні виписалась із лікарні.

У лікарні нагадують,що однією з причин жіночого безпліддя є запальні процеси жіночих статевих органів та їхні наслідки, а також ендометріоз, склерополікистоз, фіброміоми та кисти яйників в тому числі дермоїдні кисти. Причиною утворення кист можуть бути порушення гормонального стану та запальні захворювання органів малого таза.

Нагадаємо, у лютому нинішнього року у Львові робот Da Vinci прооперував першу дитину в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: