Уряд збільшив тарифи на трансплантацію та кількість безоплатних послуг

likari-golovna

Кабінет міністрів підвищив тарифи на трансплантацію печінки, нирки та трансплантацію кісткового мозку та збільшив кількість послуг, які пацієнти зможуть отримувати безкоштовно.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що 7 липня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про внесення змін до переліку послуг та тарифів на послуги з трансплантації.

Запропоновані зміни передбачають розширення перелік послуг із трансплантації та підвищення тарифів на трансплантацію печінки, нирки та трансплантацію кісткового мозку.

Постановою передбачено зокрема:

  • створення послуги «екстракорпоральний фотоферез» та відповідного тарифу на послугу. Це дасть змогу пацієнтам безоплатно отримувати допомогу в разі ускладнення реакції «трансплантат проти хазяїна»;
  • створення послуги та відповідного тарифу з посттрансплантаційного супроводу пацієнтів після трансплантації кісткового мозку. Вказану послугу зможуть отримувати також пацієнти, яким було трансплантовано кістковий мозок за кордоном.

Торік 408 пацієнтів були спрямовані на лікування закордон. Також зміни в постанові сприятимуть ефективному використанню коштів державного бюджету, адже вартість аналогічних послуг за кордоном значно перевищує запропоновані тарифи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: