Як виглядатиме новий слідчий ізолятор у Львові (фото)

214550164_377746437046799_8258014599901917075_n

Переможцями архітектурного конкурсу на найкращу проєктну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній стали львівські архітектори.

Про це повідомляє міський голова Андрій Садовий у соцмережі.

Майбутній комплекс буде розташований на вул. Збиральній. Його будуватиме Міністерство юстиції.

«Зрештою, будемо відвертими. В Україні буває так, що людина проводить місяці, можливо, роки, у слідчому ізоляторі, а потім з’ясовується, що вона невинна. Умови перебування в таких місцях не мають нічого спільного з презумпцією невинуватості. Про це теж не можна мовчати. Ми хочемо донести, що кожен, чию вину не доведено в суді, має право на людські умови. Ніхто не говорить про VIP-санаторій, але мінімальний комфорт все ж має бути навіть у таких установах», – йдеться у дописі.

7 травня цього року Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проєктну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній.

Кошти на таке будівництво будуть скеровуватись із продажів старих в’язниць у західному регіоні. Зокрема частина коштів також буде скерована і з останнього аукціону щодо продажу колишньої недіючої львівської виправної колонії №48, що на вул. Хуторівці.

Львівська міська рада виділила ділянку площею понад 8 га на вул. Збиральній під нове СІЗО ще 2016 року за умови, що діючий ізолятор на вул. Городоцькій припинить свою роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: