Два заклади профтехосвіти Львівщини отримають понад мільйон євро на розвиток

Для-сайту

Два професійних училища на Львівщині отримають понад 1,5 млн євро на модернізацію інфраструктури закладів професійних училищ у межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні».

Як розповіли у ЛОДА, меморандум про співпрацю був підписаний сьогодні.

Модернізація інфраструктури здійснюватиметься у двох навчальних закладах: професійному училищі № 34, що у Стрию та в професійному училищі №19 у Дрогобичі.

Проєкт фінансується Європейським Союзом та реалізується Німецьким державним банком розвитку (KfW) у межах проєкту «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні».

Відповідно до підписаного меморандуму, планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму близько 650 тисяч євро. За ці кошти оновлять та облаштують технікою навчальні лабораторії Дрогобицького вищого професійного училища № 19 за такими професіями:

  • «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»;
  • «Перукар (перукар-модельєр)»;
  • «Манікюрник»;
  • «Візажист».

Також планується проведення ремонтних робіт та закупівля обладнання на суму близько 900 тисяч євро для оновлення та облаштування технікою навчальних лабораторій Стрийського професійного училища №34 за такими професіями:

  •  «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів та майстерні з діагностики та налагодження електричного та електронного устаткування автомобільних засобів»
  • «Зварник».

«Сучасний освітній простір має привернути увагу молоді до робітничих професій, а також суттєво покращити якість підготовки учнів, що вже обрали професійну освіту. Вже кілька років поспіль уряд України системно інвестує кошти в інфраструктуру закладів шляхом створення навчально-практичних центрів. Однак підтримка Програми ЄС «EU4Skills» суттєво прискорює процес оновлення матеріально-технічної», ‒ заявив заступник міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

Довідка

Проєкт «EU4Skills: Модернізація інфраструктури системи професійно-технічної освіти в Україні» є частиною Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» (Компонент 3) та спрямований на оновлення та модернізацію матеріально-технічної бази закладів професійно-технічної освіти в Україні. Мета проєкту – створити сучасну інфраструктуру системи професійно-технічної освіти, яка сприятиме підвищенню її привабливості для молоді. Проєкт має закласти основу для ефективної освіти, яка відповідатиме потребам ринку праці, надасть учням навички, необхідні роботодавцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: