Гімназії у Дрогобичі присвоїли ім’я Героя України Сергія Кульчицького

45799
Фото з відкритих джерел.

Гімназії №5 у Дрогобичі на Львівщині присвоїли ім’я Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької міської ради.

На пленарному засіданні сесії Дрогобицької міськради у четвер, 8 липня, депутати прийняли рішення про присвоєння імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького гімназії №5 Дрогобицької міської ради Львівської області.

Відповідно до тексту рішення, гімназія носитиме ім’я генерал-майора Сергія Кульчицького з 1 січня 2022 року.

Сергій Петрович Кульчицький (17 грудня 1963 – 29 травня 2014) – український військовий, генерал-майор, начальник управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України. Герой України. Служив у військах з 1985 року.

Загинув 29 травня 2014 року в зоні бойових дій під час антитерористичної операції Поблизу міста Слов'янська після розвантаження продуктів харчування на 4-й блокпост та проведення ротації особового складу, повертаючись з району гори Карачун, був обстріляний з лісосмуги та підбитий терористами з ПЗРК гелікоптер Мі-8МТ (борт "16") Національної гвардії України, на борту якого був генерал-майор Сергій Кульчицький. Під час падіння вибухнули паливні баки. В результаті події загинуло 12 осіб: шість військовослужбовців Національної гвардії, в тому числі двоє членів екіпажу, та шість представників спецпідрозділу МВС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: