Львівська мерія звернеться до Зеленського щодо території ЛАЗу

DJI_0963

Сьогодні під час сесії Львівської міської ради озвучили звернення до Президента України щодо майбутнього розвитку території Львівського автобусного заводу.

Сьогодні під час сесії Львівської міської ради озвучили звернення до президента України щодо майбутнього розвитку території Львівського автобусного заводу.

Нагадаємо, 5 липня, на Prozorro, відбувся аукціон з продажу 76 млн грн боргу Львівського автобусного заводу, що є частиною від загальної заборгованості.

З огляду на те, що можуть з’явитися нові власники території, громаді міста висловила принципову позицію як вона в майбутньому має виглядати - жодної житлової забудови та цій території не має бути, лише високопрофесійне виробництво, що й передбачене цільовим призначенням землі.

«Декілька разів Львівська міська рада зверталася, аби передати дану ділянку у власність територіальної громади міста Львова. Проте нещодавно у ЗМІ почала ширитися інформація, що «Укрексімбанк» виставив на аукціон боргових зобов’язань за кредитними договорами збанкрутілого Львівського автобусного заводу (ЛАЗ). Переможцем аукціону стала компанія «Капітал-Фінанс», яка викупила лот за 170 млн гривень.

Проте для міста Львова важливим є саме відновлення на цій території виробництва інноваційної техніки, зокрема електромобілів. Саме це ми задекларували в окремій ухвалі сесії Львівської міської ради. Ця земля є власністю громади міста Львова, і жодного будівництва житлових масивів, як хтось собі планує, там не може бути. Є чітке призначення землі – для виробництва, земля є власністю громади і позиція міста і більшої частини депутатського корпусу чітка - лише виробництво, тому, слід зазначити, що Львівська міська рада в жодному випадку не піде на зміну цільового призначення землі. Відтак, звертаюся до Вас з пропозицією підтримати ініціативу щодо розвитку інноваційного виробництва на даній території та не допустити будівництва житла на даній території», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: