Мендель опублікувала уривок власної книги

мендель

Колишня речниця президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель у колонці для «Української правди» опублікувала уривок власної книги, яка має назву «Кожен із нас президент».

У своїй книзі Мендель, зокрема, звернулась до мовного питання та розмірковувала на тему ідентичності українців, повідомляє «Детектор медіа».

«Назвіть мені націю, яка б не мала своїх травм, що мігрували з попередніх століть, від покоління до покоління, що викликають комплекси, мало не фізичні муки умів, які, не засвоївши попередніх уроків, намагаються осягнути причини, чому вони не вміють жити інакше. Мало кому вдається проробити таку колосальну роботу так успішно і швидко в масштабах нації, як, скажімо, це вдалося Німеччині. Чи знаєте ви, що під час реконструкції будівлі Рейхстагу було виявлено написи солдатів Червоної армії? Серед іншого й дискусійний, але, можливо, найвідвертіший тогочасний напис: «Я їб…в Гітлера в зад». Її вирішили зберегти, як і решту».

Читайте також: Новим прессекретарем Зеленського став журналіст з холдингу Ахметова

У книзі колишня пані прессекретар Зеленського ставить Німеччину як приклад «нації, котра має генетичний код щастя» і цитує Меркель, яка заявила, що «Німеччина прийняла своє минуле» і тепер «може жити новим успішним життям».

На думку Мендель, у 21 столітті українці досі з’ясовують, яка мова в нашій багатомовній країні була «правильною».

Мендель констатує, що на Донбасі Україну захищають «російськомовний одесит» і «україномовний львів'янин» і там не виникає мовного питання. Крім того, вона вважає, що світ «демонополізує російську мову, поки частина українців робить програшні спроби побудувати українську ідентичність на відкиданні всього російського».

Так, «у пакеті Microsoft уже є визначення «російська (Україна)», «російська (Молдова)» і просто «російська».

Мендель пише, що вона єдина повністю україномовна в родині, а перші роки свого життя провела в херсонському селі, де панує «соковитий суржик». На її думку, у протистоянні українських радикальних патріотів і прибічників ідей СРСР «правда і сила будуть на боці того, хто зможе наважитися на щирість Німеччини – винести минуле на поверхню».

Книгу видав «Клуб сімейного дозвілля», згідно з інформацією сайту видавництва, вона вже є у продажу. Для книги є вікові обмеження – придбати можуть лише особи старші за 16 років.

Нагадаємо, з червня 2019 року по квітень нинішнього року пасаду пані прессекретаря президента Володимира Зеленського обіймала Юлія Мендель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: