У Червонограді реалізують проєкт з трансформації вугільної галузі за підтримки Німеччини

вугілля

Сьогодні, 8 липня, на Львівщину завітав спеціальний уповноважений Федерального Уряду Німеччини з питань структурних перетворень в українських вугільних регіонах Станіслав Тілліх. 

Сьогодні, 8 липня, на Львівщину завітав спеціальний уповноважений Федерального Уряду Німеччини з питань структурних перетворень в українських вугільних регіонах Станіслав Тілліх.

Про це повідомляє ЛОДА.

Німецькі партнери презентували проєкт «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» та основні напрямки його реалізації на найближчі роки. План проєкту стосується справедливої трансформації вугільних регіонів, зокрема й на Львівщині. Основну увагу зосередили на тому, щоб створити нові можливості для жителів вугільних громад та працівників вугільних підприємств.

«Львівщина, як і інші вугільні регіони України, сьогодні на старті трансформації. У вугледобувній галузі області сьогодні працює близько 9 тисяч людей. Це наші мешканці, які мають сім’ї та повинні їх забезпечувати. Саме тому трансформація має бути в першу чергу з думкою про людей. Зараз мова йде про створення нових виробництв, розвиток соціальної сфери, інфраструктури. Це може бути як на базі старих виробництв, так і створення нових із залученням інвестицій. Цим процесам передує значна робота із мешканцями територій, бізнесом, який би міг інвестувати у розвиток територій. Це складний процес. І саме тому нам дуже цікаво почути досвід німецьких колег у цьому питанні», - наголосив Максим Козицький.

Зокрема, трансформація вугільних регіонів стосуватиметься двох шахтарських міст – м. Червоноград (Львівщина) та м. Мирноград (Донеччина).

«Україна може стати частиною Європейського Союзу. Для цього потрібно здійснити суттєві перетворення в країні, провести реформи. Це стосується також вугільної галузі. Зі свого боку, для реалізації проєкту ми пропонуємо спершу визначити потенціал та перспективи розвитку цих вугільних регіонів, розробити програму перекваліфікації працівників галузі, визначити усі ризики, які можуть виникнути у результаті трансформації. Зробити це потрібно з урахуванням людського фактора. До прикладу, можна обговорити види нових індустрій, які можна створити на територіях двох вугільних регіонів, та забезпечити людей новими робочими місцями», - розповів Станіслав Тілліх.

За словами німецької сторони, проєкт розрахований на 5 років, а його загальна вартість складає приблизно 35 млн євро.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: