На Львівщині знову подорожчала вартість проїзду у приміських маршрутках

маршрутки6

Перевізники, які обслуговують приміські та міжміські автобусні маршрути на Львівщині, вчергове підняли вартість проїзду у межах 10 %.

Про це повідомили у пресслужбі облдержадміністрації.

Водночас у відомстві пояснили, що рішення щодо корегування вартості проїзду не входить до їхньої компетенції.

«Облдержадміністрація постійно тримає питання ціноутворення на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування на контролі. Однак, відповідно до Постанови Кабміну, ЛОДА не впливає на утворення тарифів на перевезення. За оперативною інформацією на сьогодні відбулось незначне підняття вартості проїзду на приміських та міжміських маршрутах порядку 10%», - зазначив заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Так, середня вартість проїзду 1 км на приміських маршрутах з врахуванням ПДВ та страхового збору становить 1,19 грн, а на міжміських – 1,09 грн.

З«і свого боку облдержадміністрація буде вживати заходи, щоб не допустити соціальну напругу серед жителів області. Тому до 15 липня автотранспортні підприємства Львівщини зобов’язані надати інформацію щодо вартості 1 км проїзду з ПДВ та врахуванням страхового збору», - сказано в повідомленні.

Надалі цю інформацію будуть опрацьовувати. У разі, якщо виявлять факти необґрунтованого підняття вартості проїзду на приміських та міжміських (внутрішньообласних) автобусних маршрутах загального користування, облдержадміністрація буде ініціювати звернення до Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: