На львівській вулиці Поповича таки зведуть новий будинок

bud2_a0da3

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив будівництво житлового будинку на вулиці Поповича.

Зокрема виконком видав ОСББ «Грушевський» містобудівні умови та обмеження на будівнцитво житлової багатоповерхівки з підземним паркінгом на вул. Поповича, 6.

Водночас містобудівні умови були видані з умовою, що існуючий за цією адресою будинок не буде повністю знесений.

Нагадаємо, на вулиці Поповича, 6 розташований двоповерховий будинок середини XIX ст. При цьому він не є пам’яткою архітектури.

Попередній проєкт містобудівних умов передбачав знесення існуючого будинку.

Втім члени виконкому під час обговорення зійшлися на тому, що забудовник повинен зберегти елементи старовинної будівлі, а також навести лад з існуючими інженерними мережами, відремонтувати дорогу та провести благоустрій території довкола.

Відтак, містобудівні умови видали з відповідним правками.

«Це питання вже настільки продебатоване, що треба просто повірити і зробити там ті зміни. Бо існуюча будівля не є окрасою. Якщо би це була Австрійська доба, то її би знесли, ніхто б не думав. Ми проти знесення, ми за те, щоб зберегти елементи цього будинку. Подивіться на панораму Львова до Австрійської доби і в Австрійську добу. Ви побачите, що дуже багато будівель зникло, їх немає, з’явилися нові. Але ті нові, звичайно, є набагато кращі. Тому ми повинні максимально використати елементи цієї будівлі, щоб була тяглість, але зняти аварійність і навести порядок з мережами», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він додав, що на проєкт нового будинку має бути оголошений архітектурний конкурс.

«Наші активісти дуже би хотіли, щоб вул. Поповича зберегла свою історичність, щоб там не було монстра. Тому завдання через архітектурний конкурс таким чином напрацювати зовнішній вигляд будинку, щоб він був окрасою і мав елементи існуючої будівлі. Треба все продумати, щоб це була пам’ятка архітектури XXI століття», – додав Андрій Садовий.

Як розповіла заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, внутрішньобудинкові мережі перебувають в аварійному стані.

Земельну ділянку площею 0,043 га дозволили забудувати на 73,1%. Гранична висота майбутнього будинку визначена на рівні 22,1 м.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: