Регламентний Комітет ВР не має інструментів «покарання» для Юрченка — депутат

31db3dd9-f0d7766c998e716105756c864e78b6fc
Фото з відкритих джерел.

Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту не має «інструментів» покарання для позафракційного народного депутата Олександра Юрченка, який напередодні начебто скоїв ДТП у Львові.

Про це повідомляє Укрінформ.

Це в коментарі сказав голова підкомітету з питань Регламенту ВР Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов (фракція «Слуга народу»).

«Якщо звернення щодо дій пана Юрченка до Комітету надійде - Комітет його може розглянути, проте інструментів «покарання» у Комітету немає», - сказав Фролов.

Він зауважив, що Закон «Про статус народного депутата України» вимагає від народних депутатів дотримуватися загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян, утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду. Проте, за словами Фролова, законодавчий акт не встановлює, яким чином за невиконання цих вимог депутата можна притягнути до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: