Топ-9 захопливих детективів, які тримають у напрузі до останніх секунд

DetectyvV
Фото з відкритих джерел.

Інтриги, розслідування, несподівані повороти в сюжетах і фінальні викриття. Все це, звичайно, про детективи — улюблений жанр всіх, кому подобається ламати голову над загадками.

ІА Дивись.info підготувала добірку детективів, які тримають в напрузі свого глядача до останніх секунд.

«Містеріум: Початок»

Екранізація однойменного роману данського письменника Юссі Адлера-Ольсена. Навіть найдосконаліші служби з охорони правопорядку в Європі припускаються помилок або опиняються в глухому куті. Таким чином поступово накопичуються нерозкриті справи, які у нас називають «глухарями». Спеціально для розслідування подібних справ був створений Департамент Q. Агенти цього поліцейського відомства перебирають безліч раніше не розкритих справ і відновлюють слідчі дії, якщо знаходять бодай найменшу зачіпку. Карлові Мерку й Асаду дісталася справа п'ятирічної давності. В ході власного розслідування детективи знайшли зв'язок між зникненням жінки на ім’я Мерет і появою нового маніяка. Спроби розшукати психопата ні до чого не приводять, злочинець випереджає своїх переслідувачів із завидною регулярністю.

Кадр з фільму.

«Госфорд-парк»

Англія, 1932 рік. Сер Вільям Маккордл запрошує гостей у свій маєток Госфорд Парк. На вікенд з'їжджаються друзі, родичі і знатні аристократи, щоб пополювати і повеселитися. Дозвілля обіцяє бути більш ніж приємним: слуги вимуштрувані бездоганно, кухня завжди відмінна. Однак незабаром господаря будинку знаходять мертвим. Поліція вимагає, щоб ніхто не залишав будинок. Винним може виявитись кожен з присутніх.

Кадр з фільму.

«Віра Дрейк»

Детективна драма від Майка Лі розповідає історію Віри Дрейк, звичайної добропорядної англійки, яка працює хатньою робітницею. 50-ті роки, повоєнна Британія - період загального занепаду, тотальної економічної кризи та дефіциту. Весь вільний час Віра присвячує турботі про інших: дітей, чоловіка, матері. І не тільки про своїх близьких і знайомих - Віра допомагає всім. У тому числі жінкам в делікатному стані, які не бажають цей стан зберегти.

Кадр з фільму.

«Відданий садівник»

Тесса Куейла - незвичайна дівчина, вона прекрасна, мила і шляхетна. Вона шалено кохає чоловіка. Джастін - дипломат, усе, що від нього вимагається - це читання безглуздих виправдань свого керівництва. Пара чекає дитину. Тесса цілком могла б жити і насолоджуватися безтурботним сімейним життям. Але зовсім не такою вона була. Тесса вирушає слідом за Джастіном в Кенію, де панують злидні, хвороби і голод. Країни третього світу досі залежать від Заходу. На смертях африканців наживаються деякі представники великих компаній, що тестують на кенійцях свої препарати. Тесса про все знає і, незважаючи на свою вагітність, кидається на захист слабких. На жаль, вона втрачає дитину. Незабаром знаходять труп самої жінки. Для Джастіна це стає великим ударом. Але він не зупиниться, він готовий пройти весь шлях Тесси до кінця і зустрітися з нею.

Кадр з фільму.

«Зодіак»

Липень, кінець 1960-их. У парковій зоні поблизу Сан-Франциско хтось невідомий розстрілює з пістолета закохану парочку, яка розважалася в автомобілі. Десять пострілів, зроблених в упор, не залишають нещасним шансів вижити, а на ранок редакція видання San Francisco Chronicle отримує цікавий лист, що містить шифр. Від газети кілер цинічно вимагає помістити його послання на першій шпальті, в разі відмови погрожує поповнити список убитих дюжиною нових імен. За розслідування справи, яка розтривожила Каліфорнію, беруться троє: детектив Тоскі, азартний репортер кримінальної хроніки Евері і схиблений на криптограмах молодий карикатурист Роберт Грейсміт. Незабаром з'ясовується: у зашифрованому листі маніяк повідомив, що «вбивати людей - це весело» і побажав, щоб в подальшому його називали «Зодіак». Вийти на слід божевільного злочинця такі одкровення не надто допомагають.

Кадр з фільму.

«Підміна»

Лос-Анджелес 1920-их. Емансипована панянка Крістін Коллінз служить телефоністкою, з похвальною готовністю трудиться у вихідні і живе наперекір консервативній епосі. Обходячись без приставки «місіс» перед прізвищем, героїня виховує малолітнього сина, не розраховуючи на його батька, який боїться відповідальності. З щоденними проблемами Крістін цілком справляється, однак злий фатум готує їй жорстке випробування: хтось невідомий краде залишеного на самоті малюка. Зайнята рекетом і гангстерськими розбірками поліція півроку шукає викрадену крихітку, а після тріумфально завершує розслідування, вручаючи Крістін абсолютно сторонню дитину. Самозваний «син» на півголови нижчий за справжнього і набагато худіший, проте охоче кличе Коллінз мамою і радіє зустрічі. Вражена мати не покидає пошуки, вимагаючи проведення експертизи, але домагається зворотного: несвідому громадянку поліцейські оголошують душевнохворою.

Кадр з фільму.

«Три дні на втечу»

У Джона  прекрасне життя, але в один момент все руйнується. Його кохану дружину Лару звинувачують у вбивстві її начальниці. Всіма силами Джон намагається довести, що його кохана не винна, але всі законні способи не приносять потрібного результату. Останнє, на що залишається зважитися вірному чоловіку - це план втечі. А допомогти йому в складанні цього плану може тільки одна людина - Деймон, якому вдавалося втекти з в'язниці сім разів. План уже готовий, здійснити задумане потрібно через два тижні, але суд вирішує перевести Лару в іншу в'язницю. Джон готовий на все, щоб визволити дружину з-за ґрат, йому доводиться імпровізувати, самому йти на злочини, зв'язуватися з наркоторговцями, обманювати поліцію. Чи вдасться чоловікові звільнити кохану?

Кадр з фільму.

«Тіло»

Співробітники поліції розслідують справу працівника моргу Анхеля Тореса, який потрапив під колеса автомобіля темної ночі. Він був явно чимось дуже наляканий, коли вибігав на проїжджу частину. Водій машини, перебуваючи в шоковому стані, розповів поліцейським, що потерпілий за частку секунду вискочив з темряви і опинився перед його машиною. Анхель Торес отримав дуже серйозні пошкодження, включаючи черепно-мозкову травму, і впав у кому. Оглянувши місце події, поліція виявила в найближчому лісі сліди потерпілого, що вказують на те, що він явно від когось тікав. В ході розслідування стало відомо, що після закриття моргу охоронець Торес дзвонив в поліцію і просив прислати патрульну машину. Також поліцейські дізналися про те, що в морзі спрацювала сигналізація, а з третього відсіку зникло недавно привезене тіло.

Кадр з фільму.

«Ножі наголо»

Геніальний письменник Харлан Тромбі помирає у власному маєтку в свій 85 день народження. Причина смерті - ножові поранення, які наніс невідомо хто. Щоб розкрити вбивство, анонім із оточення покійника наймає детектива Бенуа Бланка. Бенуа приїжджає до маєтку і дізнається, що геніальний белетрист не був хорошим батьком, а тому мотив до вбивства був навіть у його дітей.  Розслідування перетворюється на детектив, не менш заплутаний, ніж детективи самого Тромбі. Дедалі нові подробиці лише заплутують. Союзників обмаль.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: