Куди поїхати в Україні в липні? 5 класних місць для подорожей та відпочинку

jule_ua

Якщо на море не хочеться, а поїздки на Світязь чи в Карпати — приїлися, не засмучуйтеся. В Україні так багато “секретних” місць для туристів!

Озера, глибокі каньйони, історичні місцини з музеями, найромантичніше місце (але це неточно) країни — обирайте новий маршрут для подорожей.

1. Озеро Бучак, Черкаська область

Picturesque mountain forest lake in autumn at sunrise. Lake near the sea. Beautiful wild nature. Aerial view

Це блакитне озеро сформувалося через затоплення Канівської ГЕС. Цінні історичні знахідки дохристиянських часів та частина села зникли, але природа відновила справедливість й бетонний кар’єр затопила вода підземних джерел. Саме тому влітку тут прохолодна й чиста вода. На кручах поблизу можна відвідати розкопки на Бабиній горі, горі Лисуха та Московських горах.

2. Черепашинці, Вінницька область

Неподалік від Вінниці можна відпочити біля озера Черепашинці. Поруч сосновий ліс, скелі з деревами й затінком. Загалом, це гранітовий кар’єр з піщаними “стінами”. Є і пологий пляж і місця, щоб пострибати в воду. Та головна принада для туристів — прозора бірюзова вода, як на тропічних курортах. Поплавати та пофотографуватися серед такої краси  — незабутньо! По дорозі можна побачити стару водонапірну вежу в с. Корделівка.

3. Батурин, Чернігівська область

Батурин — колишня резиденція українських гетьманів. У 1994 р. тут створили Національний історико-культурний заповідник “Гетьманська столиця”. Тут і прекрасний палац Кирила Розумовського, і Покровська церква, Батуринська фортеця з будинком гетьмана, музеї та поховання гетьманів. Якби Катерина II не знищила козацтво, місто могло б бути величезним та розвиненим, але зараз можемо побачити тут тільки важливі історичні об’єкти. Для тих, хто любить вивчати історію не з книг чи показувати цікаве дітям — ідеальний варіант.

4. Клевань, Рівненська область

Green tunnel thru wild vegetation with train raily

Про український тунель кохання вже знає весь світ. Залізниця в арці з дерев та зарослів — улюблене місце для фото закоханих та освідчень. Тут зняли фільм японці, в Китаї відкрили власний подібний тунель, а сама залізниця з’являється в різних рейтингах найпрекрасніших. Колись в мережі з’явилися випадкові фото мандрівників, зараз в Клевань заїжджають сотні туристів. Крім тунелю, поруч знаходиться Клеванський замок князів Чарторийських (1475 р.), церква Різдва Христового, костел Благовіщення та старовинна дзвіниця.

5. Актівський каньйон, Миколаївська область

Scenic view of canyon with river and green trees on sunny day. Aktovsky canyon, Nikolaev region, Ukraine. Horizontal outdoors shot.

Колись в ріці Мертвовід скіфи відправляли в останню путь своїх правителів. Зараз сюди люблять приїжджати на вихідні. Навколо річки сформувалися гранітні виступи, на яких можна зайнятися скелелазінням. Або ж просто знайти гарне місце поміж каменів та розкласти намет. Поруч є ще один каньйон — Арбузинський, але в Актівському найгарніше та більше місця для стоянки.

Просидіти все літо на роботі чи хапати кожну можливість і мандрувати? Вибір за вами, але однозначно радимо другий варіант. Бо що ж тоді згадувати зимовими вечорами, як не зустріч літніх світанків, плавання в кришталевому озері чи посиденьки з друзями з маршмелоу?

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: