Російські хакери атакували сайт ВМС України

60e89f7a9fb2f3.06923558
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Російські хакери атакували сайт Військово-Морських сил України, наразі він не працює. Крім того, зафіксовано випадки безуспішних DDoS-атак проти сайту Міністерства оборони України.

Як повідомили в Міністерстві оборони України, 9-го липня мали місце випадки хакерських атак структур держави-агресора на веб-портал Військово-Морських сил Збройних Сил України. У результаті, відбулася публікація деяких документів та переважно фейкових повідомлень, пов’язаних з навчаннями «Сі Бриз — 2021», що наразі тривають у басейні Чорного моря. При цьому, жоден з документів не був отриманий в результаті витоку інформації з інформаційно-телекомунікаційних систем Збройних Сил України. Мало місце тимчасове припинення роботи сайту українського флоту, яке було спричинено використанням уразливостей фреймворка, який свого часу використовувався для його створення. Крім того, зафіксовано випадки безуспішних DDoS-атак проти офіційного веб-порталу Міністерства оборони України.

Проекти міжнародного оборонного співробітництва та допомога Україні від держав-партнерів традиційно викликають неадекватні емоції у військово-політичного керівництва Російської Федерації. Цьогорічні міжнародні військові навчання «Сі Бриз — 2021» не стали винятком.

Наразі загрозу усунуто, роботу сайту ВМС буде відновлено найближчимчасом. Слід зазначити, що на теперішній час уповноваженими підрозділами проводиться робота щодо оновлення відомчих ресурсів в мережі Інтернет на належному рівні захисту.

Як нагадує УНІАН, 28 липня в Одесі стартували наймасштабніші за свою історію міжнародні навчання «Сі Бриз». У навчаннях беруть участь представники 29 країн, до 5 тис. чол. особового складу, 24 кораблі, 40 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення та водолазних команд.

Також у навчаннях беруть участь есмінець HMS Defender, фрегат HNLMS Evertsen F805 і американський ракетний есмінець USS Ross.

Також з повідомлення УП стало відомо, що Байден і Путін у телефонній розмові обговорили постійні кібератаки, які здійснюють хакери з Росії проти установ в США і в усьому світі.

Байден обговорив з Путіним постійні кібератаки, які здійснюють злочинці із Росії проти установ в США та усьому світі.

Американський президент заявив, що Росія має вжити заходів, щоб їх припинити. Байден каже, що він рішуче налаштований боротись із кіберзлочинцями. За його словами, США будуть використовувати всі можливі заходи для захисту своєї критично важливої інфраструктури перед кібератаками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: