Шість ведмедів поповнили притулок «Домажир»

_1625846641_613x321_3_0_nw
Фото: ЛОДА

Цього тижня команда ведмежого притулку «Домажир» провела акцію порятунку трьох клишоногих малюків із контактного зоопарку Ясногородської страусиної ферми, що біля Києва.

Усі вони ще ведмежата, мають по 6 місяців, наразі їм ще не дали імен, інформують в управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

Перед приїздом до притулку біля Жорниськ малюки-ведмеді перебували на тимчасовому поселенні у центрі реабілітації «Біла скеля» (White rock Bear Shelter).

Напередодні у другій половині червня до Ведмежого притулку привезли ще трьох нових мешканців із зоопарку біля гірського міста Сколе.

«Це 13-річні Сірко й Рута, а також 6-місячний Андор, – зазначив директор Ведмежого притулку «Домажир» Ігор Николин. – Загалом у нас зараз 28 ведмедів. А четверо новоприбулих ведмежат зараз потребують особливої уваги, годування й догляду – це їм забезпечують наші працівники. По суті, вони стають вихователями».

Заступник керівника управління туризму та курортів Львівської ОДА Тарас Лозинський відзначив активність притулку в основній його місії – порятунку, реабілітації ведмедів. А також зазначив, що «Домажир» є ще й одним із головних туристичних магнітів на захід від Львова.

«Прокладаємо до нього велосипедний маршрут, він буде ознакований. Напередодні влаштували веломандрівку й випробували маршрут до «Домажира» разом із спільнотою Bike Sport Active. А у притулку для гостей на велосипедах облаштували спеціальний велопаркінг», - додав Тарас Лозинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: