«Антонов» переносить виробництво літаків з України в Канаду

Antonov-An-74
Фото з відкритих джерел.

Українська авіабудівельна компанія «Антонов» відкрила філію в Канаді і має намір перенести туди збірку і модернізацію легкого транспортного багатоцільового літака Ан-74.

Про це пише Антикор.

«У березні нинішнього року державна українська компанія «Антонов» без зайвого розголосу в ЗМІ, зареєструвала філію свого підприємства в Квебеку, щоб заручитися політичною та фінансовою підтримкою канадського уряду», — йдеться в повідомленні, канадського видання Le Devoir.

Штаб-квартира Antonov Aircraft Canada знаходиться в центрі Монреаля. Також повідомляється, що мета, яку ставить «Антонов» - виробляти проєктування і складання вантажного літака на території канадської провінції.

На поточний момент вже підписано міжурядову угоду, яка дозволить почати реалізацію проекту модернізації Ан-74 в Квебеку.

У літаку збираються використовувати двигуни виробництва американської компанії Pratt & Whitney і технології канадської компанії CMC Electronics.

Літак Ан-74 дозволяє перевозити вантаж до 7,5 тонни, в тому числі до 10 пасажирів, на висоті до 10 100 метрів з крейсерською швидкістю 550-700 км / год. Крім того, він може виконувати спеціалізовані завдання: проводку судів, організацію та обслуговування дрейфуючих станцій, проведення науково-дослідних робіт у високих широтах Арктичного і Антарктичного басейнів, візуальну льодову розвідку, розвідку рибних косяків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: