В Україні може відновити роботу ще один аеропорт

авіапер
Ілюстративне фото

Найближчим часом закінчиться реконструкція злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту «Черкаси», що дозволить вже в 2021 році відновити роботу підприємства.

Про це розповів очільник Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Скічко, передає Укрінформ.

«Днями виходить підрядник для завершення робіт за проектом. І вже цього року реконструкція злітно-посадкової смуги обов’язково завершиться. Правда, для того, щоб аеропорт почав функціонувати, потрібно погасити борги і оновити технічну сторону комунального підприємства. Але ми плануємо, що вже цього року він відновить свою роботу», — розповів він.

За його словами, проєкт з капітального ремонту було розпочато ще в 2018 році, але різних причин було припинено. На сьогоднішній день роботи відновлено і вже через кілька місяців передбачається, що «оновлена» злітно-посадкова смуга буде повернута на баланс аеропорту. Загальна вартість реконструкції -майже 129 мільйонів гривень.

Також для функціонування аеропорту потрібно погасити заборгованість комунального підприємства.

Йдеться про суму в 12,8 млн гривень, зокрема, з них 5,5 млн грн стосуються земельного податку, 3,1 млн грн — ПДВ, 3 млн грн — пеня по страхових внесках до Пенсійного фонду і 128 тисяч боргу — це заборгованість по заробітній платі.

Скічко зазначив, що після запуску аеропорт все одно працюватиме з обмеженнями, приймаючи тільки малі судна — вони повинні бути до 60 тонн.

Наприклад, один з найпопулярніших пасажирських літаків світу — Boeing 737−800 — він зможе приймати лише раз на добу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: