ЄС офіційно продовжив економічні санкції стосовно Росії через Україну

санкції

Рада ЄС у понеділок, 12 липня, одноголосно ухвалила рішення про продовження економічних санкцій щодо Росії.

Про це повідомляє Європейська правда.

Зазначається, що обмеження стосовно конкретних галузей економіки РФ продовжено на шість місяців, до 31 січня 2022 року. Таке рішення ґрунтується за останньою оцінкою стану імплементації Мінських угод на саміті ЄС 24-25 червня 2021 року.

Рішення Ради ЄС пов’язане з невиконанням Росією Мінських домовленостей, що є ключовою умовою будь-якої істотної зміни в позиції Брюсселя. При цьому лідери ЄС закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських угод.

Нагадаємо, 31 липня 2014 року ЄС ввів економічні санкції проти Росії, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції з виконанням Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував дію цих санкцій на пів року.

Як пише сайт Finance.ua, востаннє санкції продовжили у грудні торік до 31 липня нинішнього року. Ішлося про фінансовий, енергетичний та оборонний сектор РФ, а також товарів подвійного призначення. Крім цього, мова про обмеження доступу до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС п’яти провідних російських фінансових інститутів з мажоритарною часткою державної власності в статутному капіталі та їхніх дочірніх компаній з контрольним пакетом акцій, створених за межами ЄС. Також санкції застосовано до трьох провідних російських енергетичних і трьох оборонних компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: