Арсен Аваков подав у відставку з посади міністра внутрішніх справ

1572519476_0_148_2221_1397_1920x0_80_0_0_d1e8bd1373ef53b3329bb98afc145866

Сьогодні, 13 липня, Арсен Аваков подав офіційну заяву до Кабміну з проханням про відставку з посади міністра внутрішніх справ України.

Про це повідомляє МВС.

«Відповідно до частини першої статті 18 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь!», — йдеться у повідомленні.

Арсен Аваков 27 лютого 2014 міністр внутрішніх справ України в першому та другому урядах Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.

Після загибелі одного з координаторів «Правого сектора» Олександра Музичка лідер Правого сектора Дмитро Ярош на брифінгу в Києві заявив, що вимагає відставки міністра МВС України Арсена Авакова. Відповідаючи на заяву Яроша Аваков сказав, що приймає виклик Правого сектора і його позиція до всіх, хто порушує громадський порядок, буде жорстокою.

17 грудня 2014 призначив своїм першим заступником 36-річну грузинку Екатерину Згуладзе, яка 13 грудня отримала громадянство України. Перший заступник пізніше анонсувала реформу МВС України.

25 березня 2015 року під час засідання уряду було публічно затримано керівника державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Строєцького.

1 липня Аваков терміново приїхав до Миколаєва в супроводі спецназу й усунув від роботи весь склад ДАІ Миколаївської області, звинувативши їх у хабарництві. Він заявив, що до того часу, як нова поліція приступить до роботи, Миколаївську область патрулюватиму спецпідрозділ «Миротворець» 6 липня Аваков звільнив усіх співробітників ДАІ Донецької області.

14 квітня 2016 року Верховна Рада України призначила новий склад Кабінету Міністрів України (уряд Гройсмана), у складі якого Арсен Аваков перепризначений на посаду міністра внутрішніх справ України.

11 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва, який раніше отримав позов про незаконність діяльності Арсена Авакова як міністра внутрішніх справ України, відкрив провадження у справі про невідповідність міністра вимогам до членів уряду.

Верховна Рада розгляне в четвер, 15 липня, відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Арсен Аваков став міністром внутрішніх справ, який найдовше обіймав цю посаду за часів незалежності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: