Депутати Львівської обласної ради долучаться до збору коштів на порятунок однорічної Вікторії Полюги зі СМА

bb585a0c3c352fb8fca6b57acc1cea69

Сьогодні, 13 липня на початку сесійного засідання Львівської обласної ради до депутатів звернулася волонтерка ініціативи «Врятуємо Вікторію разом» Ольга Клінова.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Повний текст звернення:

«Я хочу познайомити вас з однією дівчинкою. Познайомити особисто. Вона зайде до цієї зали зовсім скоро.

Цю дівчинку звуть Вікторія Полюга. Запам’ятайте це ім’я. Вікторія Полюга з вулиці Богдана Хмельницького у Львові.

Вона зайде до цієї зали сама, власними ніжками. Триматиме за ручку маму і хвилюватиметься. Але це станеться не сьогодні.

Сьогодні це неможливо, бо у Вікторії Полюги з вулиці Богдана Хмельницького у Львові спінальна м’язова атрофія. СМА.

Це коли ти не можеш зайти до зали обласної ради. Коли ти в принципі не можеш встати і піти. Це коли тобі рочок, у тебе вкотре беруть кров з вени, а ти плачеш. Плачеш, але не пручаєшся. Просто тому, що не можеш пручатись.

І найстрашніше, що в якийсь момент ти втрачаєш здатність ковтати і дихати. Ми ж усі розуміємо, що стається з дитиною, яка більше не може дихати?

Але Вікторію Полюгу ми з вами можемо врятувати разом. Достатньо лише одного уколу. Одного уколу за 65 мільйонів гривень. Це швейцарський препарат Zolgensma, який поремонтує поламаний ген.

І Вікторія знову зможе сидіти, ходити, міцно тримати маму за руку, пручатися, коли у неї беруть кров на аналіз. Вікторія зможе зайти до цієї зали і тихенько сказати дякую усій громаді Львівщини за те, що ви зробили це можливим.

Часу мало, потрібно встигнути зібрати ще 55 мільйонів до кінця літа. Ми не маємо права лишити родину з цим сам на сам. Держава досі не покриває лікування для дітей зі СМА. Фонди відмовляються, мовляв, сума астрономічна. Але уже кільком дітям в Україні вдалося зібрати ці суми. Це Дмитрик Свічинчький з Одеси. Це Марійка Сахно з Херсонщини.

А у нас є наша Вікторія Полюга. І нам замало бути добрими. Маємо бути проактивними. Маємо цим простим прикладом людяності знову показати, що Львівщина — особлива і тримається своїх.

Можна не мати мільйонів, але стати одним з мільйона тих, кому небайдуже. Так працює арифметика добра. Це і є благодійність.

Сьогодні ви дуже потрібні Вікторії. Ви точно знаєте до кого треба подзвонити. Бо у вас, не у мене, є ці номери. Ви точно знаєте, як підсилити збір великими сумами. Щоб встигнути до осені, потрібно, аби щодня надходило не менше мільйона гривень.

На цьому флаєрі є реквізити. Будь ласка, перерахуйте гроші.

Підпишіться на сторінку ВРЯТУЄМО ВІКТОРІЮ РАЗОМ у фейсбуці і заохотьте друзів підписатися теж.

Подумайте, як можна залучати великі суми, і як матимете ідею, зателефонуйте чи напишіть мені. Давайте разом розробимо соціальну кампанію для бізнесу, яким володіють ваші знайомі.

Протягом години я ще тут у коридорі і чекаю на вас. Будь ласка, давайте врятуємо Вікторію разом».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: