Львівський письменник став лавреатом швейцарської літературної премії

214318940_530644681470188_5392248789043048773_n
Фото з Fb

Лавреатом «Швейцарської літературної премії 2021» став письменник, перекладач, науковець, викладач ЛНУ імені Івана Франка та «Львівської політехніки» Ігор Павлюк.

Про це він повідомив на власній сторінці у Facebook 12 липня.

«Я став її лавреатом за книгу віршів «Артанія» (Arthania: Selected Poems (USA, Dorrance_Publishing_Company), 2020 (вірші Ігоря Павлюка українською та англійською мовами. Переклад з української мови здійснив Юрій Лазірко (Iouri Lazirko, редактори Хіларі Ширз (Hilary Sheers), Ганна Косів. Передмову до книги написав лауреат Нобелівської премії з літератури Мо Янь і «отримаю на церемонії нагородження у вересні цього року престижний Приз», - йдеться у його дописі.

Павлик зазначає, що Швейцарська літературна премія − це нова грандіозна премія Швейцарії, створена для об’єднання людей з усього світу, обміну емоціями та вдосконалення мовної культури.

Артанія — це особиста молитва до Бога, яку можуть почути і прочитати люди, і тварини, і рослини, і зірки. У цій книзі запропоновано нові форми та значення пісенного ритму; правда життя автора Ігоря Павлюка (як громадянина України, який жив і працював у багатьох країнах світу) співзвучна всім людям планети, які можуть взяти з цієї книги тонку енергію, яка їм потрібна, якщо вони адекватно вловлять хвиля його душі через інтерпретацію.

Усередині є теми свободи, особистості та суспільства, тема любові до природи, до батьківщини, до своїх батьків, інших людей, тема свободи, сирітства (автор виріс сиротою), боротьби за незалежність— все це виражено в цій автобіографічній книзі в поетичному стилі. Його життєве кредо висловлене в цій книзі такими словами: «Я готовий жити віками, і я готовий померти щохвилини».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: