На Львівщині закладам громадського харчування заборонили готувати деякі страви

unnamed

У Львові скликали позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, через масове отруєння на Жовківщині. 

У Львові скликали позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки через масове отруєння на Жовківщині.

Про це повідомляє ЛОДА.

Як зазначили присутні упродовж 6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція».

Всі вони 4 липня харчувались під час святкування в ресторані «Панський Книш», що у смт. Куликів Львівського району по вул. Шевченка, 12.

Заклад отримав припис на усунення недоліків. Якщо  ж вони не будуть усунені Держпродспоживслужба звернеться до суду для продовження обмеження щодо роботи закладу.

Щоб не допустити такої ситуації в майбутньому керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв: салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, в тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання; наявності відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни; створення на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків; забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: