У львівському Охматдиті допомогли хлопчикові знову вільно дихати

216157335_3911252225671112_8584069549301669382_n

Декілька років хлопець жив зі стенозом гортані, але львівські медики успішно провели унікальну операцію, до якої були залучені команди з 2 країн.

Про це повідомляє Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит.

Минулого року маленький пацієнт із Закарпаття потрапив у ДТП. Тривалий час він лежав у лікарні у важкому стані, у нього сформувався стеноз гортані за рахунок рубця, який стягував досередини голосові складки. Стеноз нагадував парез гортані - стан, при якому не працюють голосові зв’язки взагалі. Лікарі діагностували у дитини несправжній парез гортані. Дитина не могла повноцінно дихати через недостатнє насичення киснем хлопчик мав затримку у фізичному розвитку.
ЛОРи із Охмадиту запросили одного з провідних отоларингологів Європи професора Ярослава Шидловського, який застосовує найсучасніші методики для дітей із надскладними патологіями ЛОР-органів.
Наприкінці червня лікарі виконали унікальну в Україні операцію. З фрагмента хряща ребра хлопчикові лікарі сформували спеціальну розпірку і через зовнішній доступ вклали її на місце рубця у гортані. Вона розвела голосові зв'язки на достатню ширину, щоб хлопчик міг повноцінно дихати і говорити. Операція пройшла успішно і вчора хлопець з сім'єю поїхали додому.
«Зараз наш хлопчик нормально дихає і може говорити. Хоча раніше він не міг повноцінно дихати і говорити. Ми отримали добрий ефект. І головне - ми сподіваємося, наш пацієнт наздожене своїх однолітків у розвитку», - розповідає завідувач ЛОР-відділенням «Охматдиту».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: