Депутати розподілили 48 мільйонів гривень з обласного бюджету: куди пішли гроші

7a2281a87da3d767c3d4dce44a4f7837

Депутати Львівської обласної ради погодили зміни показників обласного бюджету Львівської області на 2021 рік.

Депутати Львівської обласної ради погодили зміни до показників обласного бюджету Львівської області на 2021 рік.

Цим рішенням депутати скерували перевиконання дохідної частини загального фонду обласного бюджету на вирішення першочергових питань і розподілили резерв коштів додаткової дотації.

Як розповів голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимир Квурт, упродовж січня – червня поточного року до загального фонду обласного бюджету надійшло податків і платежів у сумі 1 млрд 530 млн грн або 105,1% до плану на звітний період.

«Тож депутати ухвалили рішення збільшити обсяг обласного бюджету 2021-го року на 48 млн грн», - пояснив Володимир Квурт.

Серед іншого депутатський корпус скерував 700 тис грн для виплати обласної премії кращим випускникам закладів загальної середньої освіти за результатами ЗНО.

За рахунок перевиконання обласного бюджету виділили понад 1,8 млн грн на виплату пільгових пенсій працівникам закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування та 2 млн грн на лікування ветеранів ОУН та УПА в лікарні відновного лікування «Говерла».

Також завдяки понадплановим надходженням до обласного бюджету депутати збільшили видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з інвалідного спорту на 200 тис грн, надали фінансову підтримку Центру олімпійської підготовки з зимових видів спорту м. Новояворівськ – 100 тис грн, та додали кошти для облаштування спортивних майданчиків різних типів – 1 млн грн.

Для виконання комплексної програми «Безпечна Львівщина» додали 13 млн 439 тис грн. Цей ресурс використають для покращення матеріально-технічного забезпечення правоохоронних органів та окремих військових формувань, дислокованих на території області, здійснення заходів із протидії тероризму та забезпечення кібербезпеки в області, а також для обслуговування системи відеоспостереження на автомобільних дорогах загального користування.

Крім того, за рахунок перерозподілу додаткової дотації з державного бюджету спрямували 67 млн 883,8 тис грн на оплату навчально-реабілітаційними центрами, інтернатними та професійно-технічними закладами обласного підпорядкування продуктів харчування, комунальних послуг та енергоносіїв, виплату стипендій учням профтехосвіти, а також 20 млн грн на утримання установ освiти і охорони здоров’я, на оплату енергоносіїв, спожитих медичними закладами обласного підпорядкування.

Відтак з урахуванням змін обсяг обласного бюджету на 2021 рік становить за доходами – 5,66 млрд грн, за видатками – 6,24 млрд грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: