Коли уряд підвищить пенсії військовим

військові

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про матеріальну підтримку осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб. На ці цілі з державного бюджету в липні-грудні 2021 року потрібно 5,3 млрд гривень.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

З 1 липня 2021 року встановлюється щомісячна доплата в сумі 2 000 гривень колишнім військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції), поліцейським та іншим особам.

Мінімальна пенсійна виплата становитиме 3 854 гривень, для учасників бойових дій мінімальна пенсійна виплата збільшується до рівня 3 893,4 гривень.

У пояснювальній записці до проєкту сказано, що в червні 2021 року в осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ завершується період виплати частини коштів компенсації підвищеного розміру пенсії за 2016-2017 роки, і підвищення розмірів пенсій з 2016 року для цієї категорії пенсіонерів не відбувалося. Сумарна виплата пенсії з цією доплатою з 01.07.2021 зменшилася до місячного розміру пенсії, і середній розмір цієї виплати становить близько 2 000 гривень.

Крім того, після перерахунку пенсій колишнім військовослужбовцям Збройних сил України в 2018 році їхні пенсії не індексувалися через відсутність відповідного механізму, а диспропорція в розмірах пенсій залежно від часу їх призначення становить понад 70%. Мінімальні пенсійні виплати для військовослужбовців, зокрема, становлять близько 2 000 – 2 700 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: