На річці Західний Буг риба масово гине через ТЕС

213949367_409188370403907_6825588307177237443_n

13 липня на річці Західний Буг зафіксували масовий мор риби через високу температуру, яка становила 41 градус. Спричинене скиданням гарячої води з  Добротвірської ТЕС підприємства ДТЕК.

Про це повідомив заступник голови Львівського осередку ВГО «Стоп корупції» Віктор Палас, пише Стопкор.

Керівник «Добротвірський рибзавод» повідомив, що на території рибовідтворювальної дільниці загинуло все живе через різке підвищення температури води поблизу Добротвірської теплоелектростанції.

«ТЕС використовує водойму для охолодження води. Гаряча вода з ТЕС виходить двома каналами. Один із них вчора просто не працював. Температура води, яку скидають у водойму, не має перевищувати 3 градуси від загальної температури водойми», — пояснює очільник рибгоспу.

Коли зробили заміри води на вміст кисню, хімічні показники та температуру, то результат показав температуру води в річці  — 26,8 градуса, а біля ТЕС — близько 41! Різниця у 13 градусів перевищує гранично допустимі норми та для фауни водойми є згубною.

Львівські стопкорівці припускають, що на ТЕС сталась аварія, яка потребувала термінового охолодження води. Цю версію також підтверджує зафіксований рибалками факт: другий канал скиду води не працював.  Щоб не потрапити під санкції керівництва, співробітники станції не стали вмикати аварійні насоси та охолоджувати воду до норми. З метою економії електроенергії її гарячою скинули у водойму та «приготували юшку».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: