Облрада вимагає переглянути рішення щодо пониження категорії стадіону «Україна»

Lviv_Ukraina_Stadium12

Депутати Львівської обласної ради звернулися до прем’єр-міністра України, президента Української асоціації футболу, виконавчого директора Української Прем'єр-ліги щодо безпідставного позбавлення стадіону «Україна» права приймати футбольні матчі української Прем'єр-ліги.

«Стадіон «Україна» у місті Львові – це багатофункціональний стадіон, який має свою давню та славетну історію; стадіон, яким пишаються львів’яни та гості міста. Саме тут нещодавно проводила свої офіційні матчі Національна команда України з футболу; тут відбувались матчі Групового етапу Ліги Європи під егідою УЄФА; тут суперники чоловічої та жіночої національних команд та клубів-учасників Єврокубків планують проводити свої матчі для позарегламентних передматчевих тренувань», - йдеться у зверенні.

Депутати вказують на те, що востаннє Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднив список стадіонів, які відповідають структурним критеріям категорій УАФ 15 лютого 2021 року. Стадіон «Україна»  було визнано таким, що відповідає структурним критеріям 3-ї категорії УАФ.

«Незважаючи на те, що абсолютно жодних змін до Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу не вносилося, 9 липня 2021 року Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднив новий список, яким понизив стадіон «Україна» в категорії, присвоївши йому 2-гу категорію. Як відомо, стадіони, що відповідають структурним критеріям 2-ї категорії УАФ, позбавлені права приймати матчі Української Прем'єр-ліги –  першої за рангом футбольної ліги в Україні. Варто зазначити, що абсолютно жодних змін інфраструктура стадіону «Україна» у м. Львові з 15 лютого до 9 липня 2021 року не зазнала; усім структурним критеріям для 3-ої категорії (місця для глядачів; умови для гравців та офіційних осіб; робоча зона для представників засобів масової інформації) стадіон і надалі відповідає. Наскільки нам відомо, керівництво стадіону «Україна» перед проходженням атестації взагалі не отримувало жодних зауважень та скарг. До того ж, жодних аргументів та мотивів прийняття відповідного рішення до сьогодні не озвучено, що вкотре підтверджує свідоме бажання футбольних функціонерів позбавити стадіон «Україна»  можливості приймати футбольні матчі», - йдеться у зверенні.

Депутати також заявляють, що безпрецедентне рішення атестаційного комітету УАФ викликало величезну хвилю обурення з боку громадськості, вболівальників, журналістів.

Відтак, обласні обранці закликають прем’єр-міністра України, президента Української асоціації футболу, виконавчого директора Української Прем'єр-ліги не створювати перешкод для функціонування стадіону «Україна» та проведення на ньому матчів Української Прем'єр-ліги, а також переглянути рішення щодо присвоєння стадіону категорії УАФ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: