У Львові збільшили межі парку

завантаження

Депутати Львівської обласної ради погодили зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» у Львові.

Згідно з рішенням депутатів, площу парку між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою збільшать до понад 47 га. за рахунок земель комунальної власності Львівської міської ради.

Межі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» будуть чітко визначені, відповідні зміни внесуть у земельно-кадастрові облікові документи. Об'єкт перебуватиме під охороною Львівської міської ради.

На думку обласних депутатів, розширення межі парку підвищить його ландшафтну репрезентативність, сприятиме покращенню екології, збільшить громадський простір.

«Це позитивний крок реалізації «Плану заходів «Зелене місто» для Львова» та збільшення площі природно-заповідних територій в межах міста», - пояснив голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Віталій Свіщов.

Довідково

парк «Снопківський» закладений 1958 року між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою. На його території росте понад 200 видів дерев і чагарників: каштан, клен, кипарис, дуб, береза, горобина, смерека, сосна, ліщина червонолиста, багряник японський, бирючина, сніжноягідник, туя західна й інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: