Топ-12 трилерів: оригінальні історії та незвичні сюжети

Movie time poster. Cartoon vector illustration. Cinema motion picture. vector
Movie time poster. Cartoon vector illustration. Cinema motion picture. Retro movie projector poster. Vector illustration

ІА Дивись.info підготувала топ з 12 трилерів для любителів гостросюжетних фільмів. Кінострічки наповнені хворобливими переживаннями героїв і викликають у глядача тривожне очікування фіналу.

ІА Дивись.info підготувала топ з 12 трилерів для любителів гостросюжетних фільмів. Кінострічки наповнені хворобливими переживаннями героїв і викликають у глядача тривожне очікування фіналу. Оригінальні історії, незвичайні сюжетні повороти і, звісно ж, найкращі актори.

«Полонянки»

За сюжетом, під час святкування Дня Подяки маленькі доньки Келлера і Франкліна вийшли на вулицю і не повернулися. Старший син Келлера згадав, що бачив неподалік старий припаркований фургон, і це стає відправною точкою в розслідуванні, яке починає детектив Локі. Фургон знайдений того ж вечора, всередині в неосудному стані знаходиться псих Алекс Джонс, але його допит нічого не дає – у хлопця інтелект десятирічного і він стверджує, що нічого не знає про дівчаток. Поліцейські змушені його відпустити, але Келлер упевнений, що Алекс знає більше, ніж говорить, і бере правосуддя в свої руки.

Кадр з фільму.

«Темна долина»

До глухого та забутого усіма села в альпійській долині приїжджає загадковий чужинець. Його зустрічають без особливої радості, адже в долині вже багато років господарює жорстоке сімейство Бреннер. Брати-розбійники підпорядкували собі околиці, грабують жителів і гвалтують жінок. Втім, розбійникам здається, що небезпеки хлопчина не становить — Грейдер займається фотографуванням природи і веде відокремлений спосіб життя. Молодий чоловік просить у господарів долини дозволу залишитись на зиму в їхньому чудовому краю, і Бреннери погоджуються, чим підписують собі смертний вирок — Грейдер приїхав в Альпи з думками про помсту і не має наміру залишати в живих нікого з проклятого сімейства гвалтівників і вбивць.

Кадр з фільму.

«Сестри Магдалини»

Чотири дівчини потрапляють до притулку святої Магдалини в Ірландії, де їм дано право спокутувати свою гріховну поведінку: дві з них народили дітей поза шлюбом, третя була зґвалтована своїм кузеном, а четверта фліртувала з хлопцями. Всі вони мають працювати в пральні під суворим нагляді черниць, які ламають їх гординю садистськими покараннями. Дехто з мешканців не витримує і гине, але на це ніхто не звертає увагу, адже їхні душі, які пройшли очищення, потрапляють до раю.

Кадр з фільму.

«Стрінгер»

Хлопець на ім'я Лу є досить амбітною людиною. Луї Блум не гребує найчорнішою роботою, а коли немає і її, готовий піти навіть на злочин. Спершу крадучи дріб'язок, молода людина натикається в нічному місті на групу операторів-фрілансерів, які заробляють тим, що першими прибувають на місце подій та аварій, роблять ексклюзивний репортаж, а потім продають його телеканалам. Він бажає зняти справжню сенсацію і для того, щоб знайти сюжет для своїх репортажів, він вирушає на пошуки в найтемніші і небезпечні райони міста. Таким чином він поринає в злочинний світ дедалі глибше.

Кадр з фільму.

«Нічні ігри»

Сюжет розкриває історію групи друзів, яка обожнює різні інтелектуальні ігри. Макс та Енні, сімейна пара, буквально одержимі головоломками і жагою до перемоги, але мають серйозні проблеми із зачаттям дитини. Раптово до них приїжджає брат Макса - Брукс, який не подавав звістки про себе більше року. Він хоче в усьому перевершити Макса, тому вирішує замість стандартних ігор в шаради і слова влаштувати реалістичний квест з викраденням людини і подальшими пошуками. Тільки все йде не за планом, коли замість акторів у будинок вриваються справжні злодії.

Кадр з фільму.

«Гарні часи»

Розбійник-невдаха Конні Нікас планує пограбування банку в Нью-Йорку разом з рідним, але розумово відсталим братом Ніком. Спочатку все йде добре, але під час втечі в сумці з грошима вибухає спеціально закладена в пачку банкнот капсула з фарбою. Машина грабіжників потрапляє в аварію, і поліція арештовує Ніка. Конні вдається сховатись, але він не може допустити, щоб його брат сидів у в'язниці. Грабіжник спершу намагається роздобути грошей, аби заплатити за Ніка заставу, а потім придумує, як викрасти брата, коли того переводять у лікарню. Однак його план зривається, і Конні доводиться імпровізувати.

Кадр з фільму.

«Лінкольн для адвоката»

Міккі Холлер – блискучий і успішний адвокат з Лос-Анджелеса, чий яскравий імідж і спосіб життя відмінно доповнює його улюблена машина «Лінкольн». Чергова справа — напад багатого клієнта Луї Руле на повію спочатку здавалася легкою, і адвокат без зусиль домігся виправдувального вироку для підзахисного. Але незабаром Міккі розуміє, що його клієнт приховує правду. Поки Холлер намагається вивести Руле на чисту воду, його підставляють по-крупному, і тепер вже загроза тюремного ув'язнення нависає над самим Холлером.

Кадр з фільму.

«Загублена»

День п'ятої річниці весілля Ніка та Емі Данн закінчується пекельним кошмаром — повернувшись з прогулянки, Нік виявляє двері будинку відчиненими, сліди боротьби у вітальні, краплі крові в кухні, і не знаходить своєї дружини. На подив, в ході розслідування поліція робить головним підозрюваним самого Ніка. Він має сумнівне алібі, занадто багато непрямих доказів і свідчень вказує на те, що Нік та Емі зовсім не були щасливою родиною. Дуже скоро все місто охоплює істерія, адже звинувачує Ніка у підступному вбивстві дружина.

Кадр з фільму.

«Притулок» (2010) 

Кара Хардінг працює в психіатрії і самотужки виховує дитину. Її основна робота полягає в тому, щоб викрити міф про роздвоєння особистості у пацієнтів. Однак доктору підвертається незвичайний випадок, який повністю змінює її уявлення про проблему і не може бути втиснутий у рамки звичної науки.

Кадр з фільму.

«Чорний метелик»

Письменник на ім’я Пол переживає нелегкі часи. Його нова книга не продається, старі гонорари розтрачені, екранізація роману не вдалася — чоловік заливає джином самотність у будиночку, розташованому подалі від людей, і намагається вичавити з себе хоча б одну нову сторінку тексту. Одна з рідкісних вилазок у містечко ледь не обертається для письменника трагедією, від якої його рятує хлопець на ім’я Джек, котрий мандрує автостопом. Бажаючи віддячити Джеку за порятунок, письменник пропонує молодій людині кілька днів пожити в його будинку та перевести дух, проте дуже скоро гість демонструє себе з неочікуваного боку.

Кадр з фільму.

«Останній діамант»

Професійний зломщик сейфів отримує завдання — викрасти легендарний діамант вартістю 40 мільйонів євро. Щоб до нього дістатися, головному герою потрібно обвести навколо пальця дівчину, яка буде оцінювати коштовність. Проте все стає набагато небезпечніше після того, як діамант потрапляє в руки замовників.

Кадр з фільму.

«Усі гроші світу»

Глибокої ночі 10 липня 1973 року шістнадцятирічний Джон Пол Гетті III, повний тезка свого діда-олігарха, був викрадений невідомими в Римі. Злочинці вимагають викуп в 17 мільйонів доларів - скромна сума за мірками найбагатшої людини світу того часу. Однак мільярдер славиться своєю скупістю та не відмовляється від своїх принципів навіть заради онука. Гетті-старший публічно оголошує, що не заплатить викрадачам ні цента. Замість цього він відправляє в Рим свого експерта з безпеки Флетчера Чейза, який намагається знайти викраденого юнака і морально підтримати його мати Гейл.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: