У Львівському військовому госпіталі зробили унікальну операцію

vijsk5d776a251f3b2_5d887b31b3c55
Фото з відкритих джерел.

Для порятунку молодшого сержанта залучили персонал трьох шпиталів та медичний літак.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

У військовому медичному клінічному центрі Західного регіону кардіохірурги зробили унікальну операцію. Молодший сержант, водій Ігор Цесельський родом із села Сірогози на  Харківщині. Днями чоловіка евакуювали із зони ООС із недугою, яка ледь не вартувала йому життя. Про важкого пацієнта львівським медикам повідомили з Харківського госпіталю, і попросили допомоги. Внаслідок тривалого перебігу хвороби було серйозно уражене серце та інші органи.

«Шансів на одужання без оперативного втручання не було, - розповідає начальник відділення серцево-судинної хірургії В’ячеслав Зінченко. - Ми взяли на себе лікування цього пацієнта, оскільки у Збройних силах ми єдиний центр, де оперують пацієнтів з патологією серця».

Для евакуації військового командування медичних сил задіяло санавіацію, пілоти доставили військовослужбовця з Харкова до Львова.

«В принципі, це рутинна операція з протезування клапану, проте з деякими особливостями, - каже кардіохірург військового медичного клінічного центру Західного регіону Володимир Мороз. - Особливості ці дуже важливі, адже, в першу чергу, стан пацієнта був важкий та критичний. Всі органи системи були на грані зриву своїх функцій. Це робило операцію небезпечною. Втім, без неї пацієнт не мав шансу на одужання. Харківські колеги чимало зробили, щоб стабілізувати стан пацієнта, і це допомогло нам виконати свою вузькоспеціалізовану частину допомоги».

Після операції Ігор Цесельський перебуває у задовільному стані та чекає на одужання.

«Витягнули мене з того світу, - з вдячністю каже Ігор Цесельський. - Мені вже жити не хотілося, я не міг навіть дихати. Зробили все, як треба. Нарешті я себе добре почуваю».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: