В Україні найближчим часом можуть посилити карантин

180842_karantin_dw_960x380_0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов анонсував запровадження в Україні “більш жорсткого карантину”

Про це він заявив на брифінгу за результатами засідання РНБО 16 липня, передає Еспресо.TV.

За його словами, нині у деяких країнах, особливо у тих, де відбулося Євро-2020, є спалах коронавірусу і тому РНБО занепокоєне.

“Я б хотів звернутися до всіх, у нас на превеликий жаль проходять великі масові заходи, такі як фестиваль Atlas Weekend, У нас сьогодні дуже багато людей відпочиває на морі. Ті люди, які сьогодні перебувають у скупчені, перші у зоні ризику. Тому найближчим часом Кабмін за дорученням РНБО запровадить ще більш жорсткі заходи”, — наголосив Данілов.

Він зазначив водночас, що, за попередніми даними дослідження РНБО, наразі близько 38-40% людей в Україні мають імунітет до COVID-19. Втім, це, за словами секретаря РНБО, не привід відмовлятися від обмежень. Данілов також закликав громадян України якомога швидше вакцинуватися.

Як пише Радіо Свобода, про початок третьої хвилі пандемії СOVID-19 Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила 15 липня. Однією з основних причин зростання захворюваності на СOVID-19 вважають штам коронавірусу «дельта», раніше відомий як «індійський».

«Ви знаєте, що з’явилися два нові штами дельта та лямбда, які викликають у нас занепокоєння розповсюдженням на території нашої країни. Був заслуханий міністр охорони здоров’я пан Ляшко, і найближчим часом Кабінет міністрів ухвалить додаткові заходи реагування на цю загрозу. Тому що це дуже небезпечно, тому що, як вам всім відомо, на превеликий жаль, воно вже стосується не тільки дорослого населення, а й дітей», – сказав Данілов.

Цей штам є значно заразнішим, ніж поширені досі штами. На цей час він уже став найпоширенішим у низці країн, і очікується, що незабаром він стане найпоширенішим у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: