В Україну доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna

2643851 (1)
Фото: ЮНИСЕФ

Сьогодні Україна отримала 2 000 040 доз мРНК-вакцини Moderna проти COVID-19 від Уряду США через глобальну ініціативу COVAX.

Її в аеропорт “Бориспіль” доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), повідомили у МОЗі.

Вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих колективів та професійних груп із попередніх етапів вакцинації.

Розроблена американською компанією Moderna схвалена ВООЗ для екстреного застосування. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів.
Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих в межах COVAX, в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Кореспондент нагадує, що Moderna - це мРНК-вакцина, яка вимагає особливих умов транспортування і зберігання. Ця вакцина вимагає температури від -50 °C до -15 °C. Для повного курсу вакцинації цим препаратом потрібно отримати дві дози.

Moderna - це високоякісна вакцина, яку використовують США і Європейський Союз.

До кінця літа в Україну має надійти понад 8 млн доз вакцин від коронавірусу. Серед цього списку була і вже прибула Moderna.

Крім Moderna окікується доставка Pfizer, AstraZeneca, Coronavac, загальною кількістю 6 млн доз. А в серпні почнуться поставки препарату Novavax.

Днями, у Харківській області при отриманні вакцини Comirnaty виробництва американської компанії Pfizer на регіональному складі зареєстрували порушення холодового ланцюга транспортування препарату в двох контейнерах.

Через недотримання температурного режиму та пов'язану з цим складність транспортування було зіпсовано 9360 доз. Pfizer, як і Moderna, має зберігатися при мінусовій температурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: