Близько 800 об'єктів президентської програми завершать будувати до нового року

будівництво

Нинішнього року в Україні мають завершити 741 об'єкт «Великого будівництва», а терміни здачі в експлуатацію змінювати не будуть.

Про це під час селекторної наради заявив заступник голови Офісу президента та координатор програми президента Кирило Тимошенко, повідомляється на сайті глави держави.

Кирило Тимошенко також поставив завдання пришвидшити стан реалізації на тих об’єктах, де не оголошені чи тривають торги, не підписані договори або не розпочаті будівельно-монтажні роботи.

Він також розповів, що уже 28 знакових об’єктів, які у межах «Великого будівництва» планують відкрити до 30-річчя Незалежності, уже готові на понад 80%, втім декільком областям потрібно прискорюватися.

Зі свого боку, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час наради нагадав, що Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету зі спрямування 1 млрд грн на ремонтно-реставраційні роботи щодо пам’яток культурної спадщини національного значення, що перебувають у комунальній власності. Йдеться про програму «Велика реставрація», яка є складовою «Великого будівництва».

Міністр культури також попросив голів ОДА у найближчі дні надати дані щодо максимум двох найбільш пріоритетних об’єктів зі стовідсотковою готовністю проєктно-кошторисної документації та експертизою, з актуальною вартістю робіт, матеріалів і послуг та підготувати документи для оголошення тендерів.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що за три роки у рамках «Великої реставрації» планується відбудувати та реставрувати 150 об'єктів культурної спадщини – замків, фортець, музеїв і так далі. На 2021 рік бюджетом передбачено виділити 2 мільярди гривень на реалізацію програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: