«Дія» закрила онлайн-запис на вакцинацію для українців

вакцинаці97

Портал «Дія» завершив запис українців на вакцинацію від коронавірусу. За весь час в лист очікування записалися 698 тис. українців, 40% з них вже вакцинувалися.

Про це повідомляє пресцентр порталу державних послуг.

Реєструватися в застосунку або на сайті «Дія» більше не потрібно, тому що з 20 липня отримати вакцину можуть всі охочі громадяни старше 18 років.

«Сьогодні починається 5-й етап Національного плану вакцинації. Це означає, що тепер вакцинуватися можуть всі бажаючі, незалежно від віку та інших факторів. Отже, запис через «Дію» більше не потрібен», — сказано в повідомленні.

Водночас в МОЗ кажуть, що в пріоритеті, як і раніше, залишаються вразливі групи населення, зокрема, люди у віці від 60 років і люди з супутніми захворюваннями.

Записатися на вакцинацію тепер можна у пунктах щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши до реєстратури відповідного закладу. Також по телефону або онлайн можна зареєструватися на щеплення в центри масової вакцинації.

Нагадаємо, 1 липня портал цифрових послуг «Дія» запустив бета-тестування електронних COVID-сертифікатів, які підтверджують статус його володаря про вакцинацію в Україні, на території ЄС та в інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: