На заводі біля Рівного стався вибух (фото, відео)

a01ebd5-690
Фото: Алла Лосік

У повітря піднялась помаранчева хмара.

На заводі «РівнеАзот» 20 липня розгерметизувався трубопровід в цеху виробництва азотної кислоти.

У пресслужбі заводу зазначили, що наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідували станом на 18.00 годину.

 

«В результаті надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів в незначній кількості на території заводу. Наслідки надзвичайної ситуації повністю ліквідовано власними силами. Жертв та постраждалих немає», - йдеться в повідомленні.

Наразі показники якості повітря перебувають у межах допустимих норм.

Жодної загрози навколишньому середовищу та населенню немає.

Підприємство працює в штатному режимі. Надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами.

Водночас мер Рівного Олександр Третяк зазначив, що у разі погіршення стану працівників чи людей, що проходили поряд, у місцевій лікарні розгорнули 25 ліжко-місць.

Приватне акціонерне товариство «Рівнеазот» OSTCHEM – одне з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване в західній частині України неподалік від міста Рівне.

З 2011 року ПАТ «Рівнеазот» увійшов до холдингу OSTCHEM, який об’єднує підприємства азотної хімії Group DF. Засновником та власником Group DF є Дмитро Фірташ.

OSTCHEM об'єднує підприємства азотної хімії Group DF: ПрАТ «Азот» (Черкаси, Україна), ПрАТ Концерн «СТИРОЛ» (Горлівка, Україна), ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот» (Сєвєродонецьк, Україна).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: