Найбагатша людина на Землі здійснила політ у космос (відео)

000_9F476F_d_850

Засновник Amazon і найбагатший бізнесмен світу Джефф Безос повернувся на Землю після польоту в космос. Капсула з Безосом та іншими космічними туристами на парашутах приземлилася в техаській пустелі о 16.22 кч.

Трансляція польоту велася на YouTube-каналі створеної мільярдером космічної компанії Blue Origin, пише Голос Америки»

Разом з Безосом на борту корабля New Shepard були ще три пасажири: його брат Марк Безос, 82-річна льотчиця Уоллі Фанк, яка пройшла курс підготовки до космічного польоту ще в 1960-х, але так і не стала учасницею місії, і 18-річний Олівер Деймен — перший комерційний клієнт Blue Origin, квиток якому подарував його батько, засновник інвестфонду Somerset Capital Partners Джос Деймен. Фанк і Деймен стали відповідно найстарішим і наймолодшим астронавтом, які коли-небудь відправлялися в космос.

Пілотів на борту New Shepard не було – корабель управляється автономно.

New Shepard стартував з власного пускового майданчика Blue Origin у Ван-Хорні (штат Техас) о 16:12 кч, із затримкою на 12 хвилин від спочатку оголошеного часу пуску. Blue Origin могла дозволити собі відкласти політ, оскільки він не залежав від погодних або планетарних умов, пояснив під час трансляції конструктор New Shepard Гері Лай.

Менше ніж через п’ять хвилин після старту капсула з космічними туристами відокремилася від ракети-носія і продовжила підйом, в той час як ракета відправилася назад на Землю. О 16:16 капсула досягла висоти приблизно 106 км над землею, подолавши так звану лінію Кармана — умовну межу між атмосферою Землі і космосом на висоті 100 км над рівнем моря. Там астронавти провели кілька хвилин в невагомості, після чого капсула почала зворотний шлях. О 16:20 вона увійшла в атмосферу Землі і розкрила парашути для приземлення. Весь політ зайняв трохи більше 10 хвилин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: