Рада розблокувала підписання закону про трансформацію «Укроборонпрому»

Верховна Рада відхилила проєкти постанов про скасування закону «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» (законопроєкт № 3822) - закон може йти на підпис.

Про це повідомляє Економічна Правда.

Рада відхилила проєкти постанов №№3822-П, 3822-П1 і 3822-П2 (усі три зареєстрували нардепи від «Батьківщини»).

Перед голосуванням голова комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Сергій Кальченко заявив, що комітет рекомендує Раді визначитися щодо цих проєктів постанов шляхом голосування.

Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності».

Проєктом закону пропонується визначити особливості перетворення державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, в тому числі казенних підприємств, що входять до складу концерну – в господарські товариства.

Зокрема, пропонується врегулювати проведення реформування Концерну та його учасників у три етапи.

Перший етап реформування передбачає підготовку учасників Концерну до реорганізації і перетворення Концерну в акціонерне товариство.

Другий етап реформування передбачає створення галузевих бізнес-об'єднань в організаційно-правовій формі акціонерних товариств, а також утворення господарських товариств на базі підприємств, включених до складу «Укроборонпрому».

На третьому етапі має завершитися перетворення Концерну в акціонерне товариство, 100% акцій якого належатиме державі.

Трансформація торкнеться 137 розрізнених підприємств «Укроборонпрому», 21 з яких знаходиться на тимчасово окупованих Росією територіях.

Очікується, що реалізація передбачених законом норм дозволить державним оборонним підприємствам залучати прямі (зокрема, іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння і військової техніки.

Крім того, законопроєктом передбачено, що всі кошти від реалізації надлишкового та непрофільного майна державних підприємств ОПК в результаті реформи будуть спрямовані виключно на потреби цих підприємств та ці кошти не зможуть бути виведені зі сфери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: