Скільки коштують заміські будинки неподалік Львова

Gs3owJGrEC5El4XBKgybMnzf0oESsywxMzz2f1SW
Ілюстративне фото

Попри зниження карантинних обмежень, у Львові досі бракує орендарів в сегменті комерційної нерухомості.

Про це ІА Дивись.info розповів Андрій Борисов, голова Львівського регіонального відділення Асоціації фахівців нерухомості.

За його словами, багато підприємців досі не в змозі оплачувати оренду навіть за зниженими в карантин цінами. Натомість поки бракує нових орендарів.

«Вартість оренди залишається стабільною, проте досі зберігається досить високий рівень вакантності комерційних площ під оренду - до 20%», - зазначив експерт.

Він звернув увагу на те, що за останні 1,5 місяці кількість покупців комерційних площ зросла на в середньому на 5%.

«У Львові спостерігається тенденція до пожвавлення купівлі комерційних об'єктів, що безперечно позначиться на цінах. Так станом на середину липня діапазон цін на комерційні об’єкти в центральній частині міста (наприклад, в районі Площі Ринок) становить від $5000 / м2 до $10000 / м2. Не виключено, що через підвищений попит до кінця року максимальна вартість комерційних приміщень у центрі Львова може зрости до $11000 / м2», - зазначив експерт.

Щодо сегменту заміської житлової нерухомості, фахівець зауважив, що найпопулярнішими у покупців напрямками є Сокільники, Малечковичі, Брюховичі. Найбільший попит спостерігається на типові будинки (котеджі) площею до 180 м2 із земельною ділянкою до 4-5 соток вартістю $90000-100000.

«В пропозиції переважають таунхауси, але наявний дефіцит індивідуальних ділянок (до 5 соток), яких потребують покупці разом з будинком, суттєво гальмують продажі. Вартість таких «безземельних» таунхаусів не перевищує $500 / м2 без ремонту», - підкреслив Андрій Борисов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: