В Україні один офіційний працівник утримує дві особи, які не працюють

гроші для фоп
Фото ілюстративне

Тіньовий фонд оплати праці в Україні оцінюється майже в 500 млрд грн на рік.

Про це заявив перший віце-прем’єр — міністр економіки Олексій Любченко.

«Тіньовий фонд оплати праці оцінюється майже в півтрильйона гривень на рік. Це кошти, за рахунок яких ми можемо розвивати стратегічні проекти, підвищувати заробітні плати і пенсії, соціальні стандарти», — сказав він.

Також він додав, що в Україні один офіційний працівник утримує дві особи, які не працюють.

«Минулого року, за даними реєстру фізичних осіб-платників податків, 11,3 мільйона громадян України отримували офіційно заробітну плату, майже 11 мільйонів не отримували офіційного доходу. Плюс, маємо понад 11 мільйонів пенсіонерів, розмір пенсії яких залежить від легально працюючих громадян. Тобто, маємо за рахунок одного постійно працюючого утримання двох непрацюючих», — сказав він.

Сьогодні від 2 до 3 мільйонів українців працюють за кордоном. Для їх повернення потрібно застосувати інструмент суспільного діалогу, щоб створити баланс інтересів громадянина, держави і бізнесу.

Нагадаємо, що нинішнього року в Україні зафіксовано найвищий рівень безробіття за чотири роки: за перший квартал 2021-го він склав 10,5%. За даними Держстату, кількість безробітних у віці 15−70 років склала 1,8 млн українців. Водночас кількість зайнятих ‒ 15,4 млн осіб (55%).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: