МОЗ хоче запровадити двотижневий карантин для невакцинованих, та не всіх

карантин маска
фото ілюстративне

Про намір зробити обов’язковим 14-денний карантин для всіх людей, які в’їжджають в країну та не мають щеплення від ковіду, розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про ініціативу згадали в тексті пресрелізу щодо зростання обсягів вакцинації від COVID-19, оприлюдненого на сайті президента 19 липня.

Як пише itc.ua, зараз в Україні діє зелений рівень епідеміологічної небезпеки, який дозволяє всім громадянам і резидентам України повертатися в країну без тестів та самоізоляції. Іноземці можуть в’їхати в Україну за наявності тесту на антиген, негативного ПЛР-тесту або проходження повного курсу вакцинації від COVID-19. Окремі правила діють для тих, хто їде в Україну з Росії, Великобританії, Португалії або Індії. Всі мандрівники незалежно від громадянства на кордоні повинні своїм коштом зробити експрес-тест на антиген коронавірусу.

Необхідність посилення контролю при перетині державного кордону у МОЗ обґрунтовують зростанням в окремих регіонах світу та Європи випадків захворюваності на COVID-19, зокрема через штам «Дельта».

Пропонується, що всі невакциновані особи, які приїжджатимуть до України, повинні будуть пройти 14 днів самоізоляції, або сім днів, якщо після цього терміну отримають негативний ПЛР-тест. Українці до 18 років та особи, що виїхали з країни до набрання постановою чинності, звільнятимуться від самоізоляції.

В уряді не уточнюють, коли можуть схвалити зміни відповідною постановою.

1 липня МОЗ та Мінцифри запустили «ковідні сертифікати» для спрощення закордонних подорожей в «Дії». Наразі продовжується бета-тестування документів, які в майбутньому обіцяють інтегрувати з європейською системою.

З 21 липня в Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти коронавірусу, на якому робитимуть щеплення всім охочих віком від 18 років (на попередніх чотирьох етапах щеплювали пріоритетні групи).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: