Сепаратистку та україноненависницю Більченко звільнили з університету Драгоманова

95438116_2840503939318031_7511538294761455616_n

Національний педагогічний університет імені Драгоманова звільнив професорку Євгенію Більченко.

Про це повідомляє політичний аналітик Андрій Смолій.

«Сепаратистку та україноненависнцю Більченко звільнили з університету Драгоманова. Тепер дорога лише в Москву чи «ДНР/ЛНР». Думаю, це буде уроком для багатьох українофобів, що далі так не вийде. Або ти поважаєш країну, де живеш, мову своєї країни або забираєшся на росію/білорусь чи ще кудись. Шкода що це рішення не було прийняте одразу» – написав Андрій Смолій.

«Мене звільнили. Заради цього пішли на ліквідацію цілої кафедри. Адже не змогли нічого довести: ні профнепридатність, ні аморальний вчинок – нічого з того, що вішали», – повідомила Більченко на своїй сторінці.

Викладачка НПУ імені Драгоманова Євгенія Більченко 18 січня 2021 року у соцмережі зневажливо висловилася про українську мову та Україну.

Зокрема, вона назвала Україну «онкохворою американською колонією», а новий закон про українську мову та його аспекти щодо сфери обслуговування – «звичайним фашизмом».

«Хтось з постмодерною іронією говорить: «Яка різниця, яка мова?» [...] Мова тут ні до чого. За зовнішнім маркером знакової сфери ховається щось більш глибинне і страшне. Це ㅡ глибше мовних норм і страшніше вуличного побиття. Ім'я йому ㅡ «звичайний фашизм»», ㅡ писала Більченко.

Окрім того, викладачка називає себе представницею «російської цивілізації» і заявляє про «націоналістичну цензуру» і «ксенофобію щодо власного населення» в Україні. Також вона написала, що зараз «свідомо переходить у сфері обслуговування на російську».

Така публічна позиція професорки викликала обурення в суспільстві, а студенти університету почали вимагати звільнення Євгенії Більченко.

Після цієї заяви, 25 січня, Більченко опублікувала допис, у якому повідомила, що поспілкувалася з ректором НПУ ім. Михайла Драгоманова Віктором Андрущенком, і він заявив, що не збирається її звільняти.

Євгенія Більченко також зафіксована у базі «Миротворця», там її звинувачують в антиукраїнській пропаганді, запереченні російської агресії та маніпулюванні суспільно значущою інформацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: