У Львові хлопчику, у якого була нестандартна вада серця, провели складну операцію

218957843_2326712860797506_5049474067500903666_n

10-річному Назарку з нестандартною вродженою вадою серця провели складну двоетапну гібридну операцію.

Про це повідомляє Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова.

Історія пацієнта. До львівської лікарні звернулися батьки хлопчика з Івано-Франківщини з єдиним симптомом - син знепритомнів. Знадобилося близько місяця обстежень для правильної діагностики, оскільки часто вроджені вади серця бувають нестандартними та непомітними. Провівши комп’ютерну томографію спеціалісти встановили остаточний діагноз – аномальний дренаж легеневих вен у верхню порожнисту вену. Простішими словами – це неправильне приєднання судин від правої легені до верхньої порожнистої вени. А мало б бути до лівого передсердя.

Зваживши всі ризики наші спеціалісти Центру серця та судин, за участі професора Елеонського університету Томаса Врочека, вирішили провести двоетапну гібридну операцію.

Перший етап – ендоваскулярний, тобто без жодного розрізу інтервенційні радіологи закрили венозний протік до судин спеціальним оклюдером, де змішувались всі види крові. Таким чином розділили венозну кров від артеріальної.

Наступним етапом було створення всередині серця невеликого тунелю, щоб кров текла правильно – від правої легені до лівого передсердя.

Усе пройшло успішно й сьогодні Назарко вже активно ходить та готується до виписки.

Такі нестандартні вроджені вади серця в діток часто роками не дають про себе знати та не всі хвороби серця легко діагностувати.Тому лікарі вкотре закликають проходити планові медичні обстеження та вчасно звертатися до лікарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: