На Львівщині невідомі викинули рештки тварин

57fd873b3f10c965
Фото: Христина Макар.

Поблизу Нового Роздолу, невідомі викинули тонни тваринних решток.

Поблизу Нового Роздолу невідомі викинули тонни тваринних решток.

Про це повідомляє Суспільне.

На місце сьогодні, 22 липня, виїжджали спеціалісти Держпродспоживслужби, екологи та правоохоронці. В області створили спеціальну комісію для з'ясування усіх обставин. Про це у коментарі Суспільному розповів перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Ростислав Волошин.

«Це є рештки від великої рогатої худоби: кістки і шлунки. Зараз тривають моменти щодо вивезення і утилізації цих відходів. Після цього Держпродспоживслужба проведе дезінфікаційні заходи, щоб вбити можливих збудників хвороб, які могли там утворитися», — розповів Ростислав Волошин.

Скільки саме решток виявили, наразі не кажуть. Також невідомо скільки часу тому їх могли там залишити. За словами Ростислава Волошина, правоохоронці шукають людей, які могли скинути рештки тварин.

Раніше поблизу Нового Роздолу не фіксували подібних випадків. За словами Ростислава Волошина, поблизу міста немає підприємств, які займаються забоєм рогатої худоби. У Миколаєві є лише підприємство, яке займається забоєм свиней.

«Захоронення решток, згідно з законом, можуть провести за гроші органів місцевого самоврядування або адміністрації. Якщо ж знайдуть причетних до незаконного вивезення відходів, їм загрожує штраф понад 100 тисяч гривень», — сказав Ростислав Волошин.

У пресслужбі поліції Львівщини повідомили, що на місці працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці вирішують питання правової кваліфікації інциденту.

Нагадаємо, на Львівщині рештки тварин утилізують два підприємства – у Жовкві та Буську. Завод у Буську відкрили у червні 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: