Тернопільський художник буде судитись з видавництвом через порушення авторських справ

shuplyak10
Олег Шупляк.

У шкільних підручниках використали художні твори Олега Шупляка без його відома.

Про це сам художник повідомив на своїй сторінці.

Тернопільський художник Олег Шупляк виявив, що у підручнику «Українська мова. 6 клас» Олександра і Віктора Заболотних, що вийшов у 2020 році у видавництві «Генеза», використано два його малюнки.

Автор творів заявляє, що не домовлявся з видавництвом про використання його робіт.

«Ніякого дозволу не давав і навіть не був повідомлений, натрапив випадково. Як порадите вчинити − в черговий раз «панять і прастіть»? Але ж, ніби рухаємось до цивілізації? Якщо в когось є сумніви щодо авторства Олега Шупляка − ці роботи неодноразово опубліковані з авторським підписом в правому нижньому кутку. Тут цей куток завбачливо обрізаний за принципом нема підпису − «нема автора і нема проблем», − написав Шупляк.

Довідка

Олег Шупляк заслужений художник України. Працює у різних ділянках живопису. Широку популярність у світі здобула його серія «Двовзори» (авторська назва картин-ілюзій з подвійним змістом).Основні персональні виставки відбулися у: Парижі (Франція, 2019), Мадриді (2019), Бангкоку, центр BACC (2018, Таїланд), Мафрі та Лісабоні (2018, Португалія), Барселоні (2017), Новому Саді (2017, Сербія), Познані та Ключборку (2015—2016, Польща), Будапешті, Удіне та Барселоні (2015—2016, Іспанія), Вайле (2013, Данія), С. Петербурзі (2013), Києві (2012), Ноттінгемі та Дербі (1994, Англія); також понад 20 персональних виставок у містах України. З 2019р. постійно діюча виставка в з/д музеї м. Козятина.

«Генеза» — одне з найбільших видавництв сучасної України. Видавництво засноване 1992 року. Основний напрям діяльності — навчальне книговидання. Генеральним директором видавництва є Олексій Павлович Дубас, який також є президентом асоціації «Навчальна книга».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: