У Львові запрацює консульство Індонезії

IMG_2460

Від сьогодні у Львові починає працювати Почесне Консульство Республіки Індонезія у Львові.

Відсьогодні у Львові починає працювати Почесне Консульство Республіки Індонезія у Львові.

Розташується установа на вулиці Коперника, 1.

Як розповів під час брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький, у Львові вже є понад 20 генеральних та почесних консульств.

«Сьогодні когорта почесних консульств, які є на Львівщині, поповниться почесним консульством однієї з найбільших країн південно-східної Азії – Індонезії. Це 21 консульство у Львові, включаючи генеральні. Наші країни знаходяться далеко одна від одної на мапі світу, але відкриття консульства – це ще один крок до розвитку багатовекторної співпраці, зокрема економічної»,- заявив Максим Козицький.

Очолить установу Почесний консул Республіки Індонезія у Львові Андрій Іонов.

«Для мене велика честь стати почесним консулом такої великої країни, як Республіка Індонезія у Львові та Львівській області. Особливо це пов’язано з тим, що декрет про моє призначення підписав особисто президент Республіки Індонезія. Виходячи з того, що розвиток стосунків між Україною й Індонезією є пріоритетним для нашої держави, я докладу всіх зусиль для того, щоб розвивати так звану економічну дипломатію. І не забувати про підсилення та розвиток культурних стосунків між двома країнами», - розповів Андрій Іонов.

Почесного консула Андрія Іонова представив Надзвичайний і Повноважний посол Індонезії в Україні Юдді Кріснанді. Він із робочим візитом перебуває на Львівщині.

«Нам надзвичайно приємно відкривати сьогодні одне з багатьох Почесних консульств, які вже тут є у Львові. І маю честь представити Андрія Іонова, який стане тим мостом, який зможе зробити стосунки наших двох країн тіснішими. Ми мали також плідну розмову з головою Львівської ОДА, під час якої обговорювали перспективу співпраці між Індонезією між Україною, зокрема Львівською областю та Львовом, які показують надзвичайно швидкий розвиток, а також потенціал для співпраці в економічній, торговельній, освітній галузях, туризмі та культурі. Нас запросили взяти участь у міжнародному економічному формі, який відбудеться 16 вересня. Ми зацікавлені у цій участі, і я обіцяю відрядити наших представників на цю подію для налагодження контактів, а пан Іонов буде продовжувати роботу в цьому напрямку», – розповів Юдді Кріснанді.

Посол Індонезії також провів зустріч з першим заступником міського голови Андрієм Москаленком, під час якої обговорили розширення можливостей для співпраці, зокрема у сфері залучення інвестицій та розвитку туризму.

З нагоди візиту посла біля львівської ратуші підняли прапор Індонезії.

«Ми віримо, що сьогоднішній візит дасть ще більший поштовх та створить ще більшу хвилю співпраці і глибше знайомство між двома нашими країнами та містами», – розповів Андрій Москаленко.

«Сьогодні мав зустріч із паном заступником міського голови та його колегами. Ми обговорили різні можливості для співпраці, зокрема між Львовом та індонезійським містом Бандунгом. Між ними багато спільного. Я знаю, що підписання такої співпраці допоможе укріпити наявні зв’язки між бізнесом та громадами», — додав посол Індонезії.

Андрій Іонов розповів про найбільш перспективні напрямки співпраці з Індонезією.

«Ми зробимо все, щоб економічні стосунки, так звана економічна дипломатія,  дозволила збудувати «міст» між нашими країнами. Це зокрема агросфера. Індонезія – величезний ринок для агропродукції з України і зокрема з Львівщини. Також це дуже цікавий напрямок для туризму українців – всім відомі острови Балі, Комодо. У нас вже є попередні домовленості про початок передконтрактної  підготовки щодо закупівлі львівських електроавтобусів та комунальної  електротехніки, яку виготовляє «Електрон». Також проведені переговори щодо розвитку логістичної співпраці. В перспективі ми бачимо обміни між студентами, культурні обміни», – розповів Андрій Іонов.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: