У шлунку 7-річної дівчинки у Львові знайшли деталь сумки

219945063_3935927879870213_2380779785611309416_n
Фото: Охматдит.

Коли дитина гралась вдома, то випадково проковтнула карабін від сумки. Мама спочатку не повірила, але коли батьки звернулись до лікаря, на рентген-знімку у місцевій лікарні колеги побачили металеву детальку сумки - карабін, яким кріпилася ручка.

Про це повідомляє Охматдит.

«До Охматдиту дівчинка приїхала не з пустими руками - мама виявилася великим молодцем і захопила з собою карабін від сумки, який залишився - деталька ідентична і це допомогло нашій команді Супергероїв підготуватися до операції, підібрати інструменти необхідного розміру, а такий крок суттєво скорочує час перебування дитини в операційній», — написали у лікарні.

Діставали детальку ендоскопічно, тобто без розрізів.

«Це було нетипове стороннє тіло - карабін не гладенький і не круглий, він має складнішу будову, тому діставати його було складніше. Але ситуацію врятувала мама - вона показала нам другий карабін і ми в операційну йшли уже з навиками захоплення карабіна, відточили їх раніше. Це дало нам переваги - скоротило час втручання, дівчинка менше перебувала у наркозі і ми завенчими рухами зайшли у шлунок і дістали карабін», - пояснює лікар-ендоскопіст Марта Лучак.

Усе пройшло без ускладнень, малеча з мамою зранку поїхала додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: