Франція відкрила в'їзд українців, але не всіх

92

Франція відкрила кордони для громадян України, які вакцинувалися від COVID-19 затвердженими Європейським агентством лікарських засобів препаратами або мають негативний результат тесту.

Про це повідомив міністр закордонних справ.

Французький уряд відкрив в’їзд для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Для в’їзду в країну необхідно буде надати свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест на COVID-19. В’їзд громадян України до Франції відбуватиметься відповідно до імміграційних правил Міністерства внутрішніх справ Франції.

В'їзд дозволений у разі вакцинації однієї із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів і дозволених для використання на території Франції. Серед таки вакцин – препарати Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson. Вакцинація вважається повною у разі, якщо минуло не менш як 28 днів з часу щеплення вакциною Janssen і 7 днів з часу введення другої дози у разі вакцинації препаратами від Pfizer, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield.

Для контролю на Французькому кордоні слід буде надати документ, що підтверджує вакцинацію, а також заповнити заяву про відсутність симптомів COVID-19.

Також можна в’їхати до Франції за умови наявності ПЛР-тесту, зробленого не раніше, ніж за 72 години до в’їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше, ніж за 24 години до в’їзду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: