Що таке лідогенерація: методи залучення лідів

Lanet-Click-770-546-1

Щоби бізнес приносив дохід, потрібно максимально використовувати всі маркетингові інструменти.

Одним із них є лідогенерація — слово, яке зараз гучно звучить у світі продажів. Що таке лідогенерація і, власне, ліди, та як вони допомагають бізнесу, давайте розбиратися.

Ліди — це люди, що проявили інтерес до вашого продукту/послуги та можуть стати клієнтами компанії. Лідом цілком можна вважати людину, яка:

  • клікнула на рекламу;
  • підписалася на розсилку;
  • залишила контакти в анкеті;
  • вже зробила замовлення тощо.

Отже, лідогенерація — це пошук і залучення тих самих потенційних замовників і збір їхніх контактних даних (емейл, номер телефону, посилання на сторінки в соціальних мережах) для подальшої ефективної роботи з ними.

Так, лідогенерація спрямована на те, щоб ви не витрачали час і гроші на зовсім не зацікавлених клієнтів, а максимально зосередилися на потенційних. Це особливо важливо, якщо у вас, наприклад, дуже дорогий або ексклюзивний продукт.

 

Як зібрати потрібні ліди

Напрацьовувати базу лідів варто насамперед завдяки залученню трафіку на сайт:

  • Використовуйте SEO-оптимізацію. Якщо ви зуміли вивести сайт на перші позиції в пошуковій системі — залучите новий трафік і, як наслідок, ліди.
  • Не забудьте про контекстну рекламу. Слідом за SEO, отримати користь від Google допоможе й контекстна реклама, налаштована на покази саме вашої ЦА.
  • Сила соціальних мереж. Грамотне ведення соцмереж із якісним захопливим контентом у тандемі з таргетованою рекламою можуть привести ледь не основну масу лідів.

Це тільки частина роботи для залучення лідів. Додатково треба подбати про такі пункти:

  1. Форму зворотного зв'язку на сайті, розміщену в зручному місці, або наявність вікна поп-ап.
  2. Розсилку на електронну пошту, Viber або Telegram з акціями, цікавими опитуваннями й привабливими пропозиціями, що спонукають одержувача перейти на сайт і залишити контакти.
  3. Дзвінки. Вони добре працюють із холодними лідами.
  4. Винагороду за підписку, покупку пробного періоду послуги чи іншу скоєну цільову дію.

Пам'ятайте також про особисту взаємодію (вебінари, конференції). За умови продуманої комунікації вони здатні забезпечити не просто ліди, а саме гарячі, готові швидше скористатися вашою пропозицією.

Ці процеси вимагають грамотного підходу, тому іноді вигідніше замовити лідогенерацію у digital-агентства.

Послуги лідогенерації від Ланет CLICK

Послуги лідогенерації від Ланет CLICK

Ланет CLICK, агентство повного циклу, пропонує послугу налаштування та ведення лідогенерації. Досвідчені лід-менеджери завдяки продуманій системі цього процесу збільшать продажі вашого продукту, залучать нових клієнтів, а також проведуть усі необхідні маркетингові дослідження.

Замовити послугу можуть як великі бізнес-компанії, так і невеликі організації. А ціна варіюється від складності завдань, масштабів бізнесу та сфери діяльності компанії.

З питань вартості послуг звертайтеся за телефоном +38 (044) 225-19-00 або пишіть нам: [email protected]! Ми на зв'язку!

* Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: