Суд поновив пам'яткоохоронця Василя Петрика на посаді

imgonline-com-ua-CompressBySize-nCvEW1h2ITPObf1O
Василь Петрик.

Суд задовольнив апеляцію пам'яткоохоронця Василя Петрика та його адвокатів.

Про це повідомляє Еспресо.Захід.

У п'ятницю, 23 липня, Львівський апеляційний суд розглянув апеляцію пам'яткоохоронця Василя Петрика щодо відсторонення його від державної посади. Раніше таке рішення прийняла у Галицькому суді Львова суддя Ірина Волоско. Нині на засіданні головувала суддя Ірина Партика.

«Сьогодні в апеляційному суді розглядалась апеляція мого адвоката і мою щодо мого відсторонення від посади. Суд повноцінно відновив мене на посаді начальника управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської області», – розповідає для Дивись.info Василь Петрик.

Захист аргументував апеляцію тим, що у Василя Петрика немає інших засобів, аби утримувати сім'ю, а також станом на час обвинувачення він не займав державної посади. Крім того, рішення про відсторонення негативно вплине на роботу управління, яке очолює Василь Петрик.

«Коротко можу сказати про справу, що Валерій Потюк написав на мене заяву у поліцію, що я є розкрадачем бюджетних коштів, відповідно було відкрите кримінальне провадження, і мені вручили підозру, нібито я організував викрадення мільйона гривень бюджетних коштів. Я відкидаю всі звинувачення, це політичне замовлення. Пан Валерій Потюк чітко заявив, що він виступає на стороні бенефіціарів піщаного кар'єру біля Миколаєва, що буде подавати на мене заяви в поліцію як на корупціонера», — говорить пам'яткоохоронець.

На засідання з'явилася слідча та прокурор, котрі не підтримували апеляцію.

«Поліція радо прийняла його заяву і розслідувала, попри те, коли руйнуються пам'ятки, то від пам'яткоохоронців і навіть особисто від мене заяви не приймаються або закриваються за відсутності складу злочину. Тому я вважаю, що в цій системі ми бачимо дуже чіткий поділ ігнорування законних прав на збереження пам'яток, але виконання замовлених справ», — сказав Василь Петрик.

В результаті апеляційний суд вирішив задовольнити апеляцію Василя Петрика і вже відзавтра чоловік повертається до виконування своїх обов'язків.

«Крім того, що були юридичні порушення в постанові Галицького районного суду, відповідно була ще й велика суспільна підтримка. Я дякую тій суспільній підтримці»,— доповнив пам'яткоохоронець.

6 липня 2021 року Галицький районний суд Львова відсторонив від посади начальника управління охорони об’єктів культурної спадщини Львівської області Василя Петрика.

Його підозрюють у привласненні державних коштів. Як припускає пан Петрик, усе через те, що він відстоює інтереси Миколаївської фортеці – унікальної для Львівщини пам’ятки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: